Semne care prevestesc diabetul. Cum să înțelegi că suferi de o deficiență de insulină

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Există mai multe semne care prevestesc diabetul. Trebuie să știi că determinarea prezenței diabetului nu este întotdeauna ușoară. Eficacitatea tratamentului depind de cât de devreme este diagnosticată boala. Simptomele precoce ale diabetului pot apărea la orice vârstă, atât la adulți, cât și la copii.

Există mai multe tipuri de boală, cum ar fi diabetul la tineri și diabetul la vârstnici. Cu toate acestea, semnele inițiale ale bolii sunt aproximativ aceleași, deoarece sunt justificate de un nivel crescut de glucoză în sângele uman. Pentru a înțelege de unde provin simptomele diabetului, este necesar, în primul rând, să înțelegi ce reprezintă exact această boală. Acesta este un întreg grup de tulburări eterogene ale corpului, ale căror proprietăți comune sunt hiperglicemia, o creștere a cantității de zahăr din sânge. Ca urmare, se dezvoltă o deficiență acută de insulină sau eficacitatea acțiunii acesteia scade, sau ambele în același timp. Aceste procese interdependente dau naștere tuturor simptomelor clinice și de laborator ale diabetului zaharat.

Semne care prevestesc diabetul. Cum să identifici la timp afecțiunea

Dacă observați orice modificare a stării dumneavoastră de sănătate, simptome neplăcute recurente în mod constant, consultați imediat un medic. Semnele diabetului pot include o senzație de sete de nestins și un gust metalic în gură. De asemenea, este prezentă urinare frecventă pe timp de noapte.

Unele persoane manifestă un apetit crescut, senzație constantă de foame și nevoie de dulciuri. Uneori poți trece prin modificarea greutății corporale, scădere în greutate sau creștere în greutate. Printre primele semne care anunță boală se numără și mâncărimi ale pielii, picioarelor, palmelor, precum și încălcarea proceselor de vindecare a rănilor. De asemenea, pulsul mic, la fel reprezintă un simptom care semnalează diabetul.

Persoanele care suferă de diabet au o susceptibilitate la boli dermatologice și infecții fungice. De asemenea, poți suferi de căderea părului și o creștere a acestuia extrem de slăbită. Cu siguranță, precum în cazul mai multor boli, diabetul este semnalat de slăbiciune și somnolență constantă. Precum și de probleme dentare, stomatită frecventă și boala parodontală.

Din ce moment poți începe terapia medicamentoasă. Când trebuie să efectuezi un test de sânge

Pe lângă oboseala crescută, pacientul poate simți o pierdere a calității vederii. Așa se manifestă efectul toxic al zahărului asupra tuturor celulelor corpului. Nivelul de acetonă și de leucocite din urină crește, iar rudele mai atente pot observa mirosul de acetonă din gura unei persoane cu diabet. Dacă observați oricare dintre semnele descrise, mergeți imediat la o unitate medicală pentru a vă măsura glicemia și pentru a începe terapia medicamentoasă.

Principalul lucru este să afli la timp. Nivelurile crescute ale glucozei din sânge pot fi detectate doar în laborator, adică prin trecerea unui test de sânge pentru zahăr. Chiar și fără simptome evidente de diabet, un test de zahăr va determina cu exactitate prezența acestuia. De asemenea, este nevoie de autocontrol pentru a depista din timp prediabetul. O afecțiune în care metabolismul carbohidraților este deja afectat, dar nu încă în măsura în care patologia se transformă în diabet zaharat.

Dacă surprindeți la timp starea limită, situația poate fi corectată cu o dietă potrivită, chiar și fără a apela la medicamente. Pentru a nu vă îmbolnăvi, va trebui să vă revizuiți dieta în favoarea alimentelor sănătoase, legumelor și fructelor, să faceți sport pentru a reduce greutatea corporală.

Dacă ai observat semne care prevestesc diabetul trebuie să creșteți activitatea fizică, să mergeți mai mult la aer curat și să stați mai puțin pe canapea în fata televizorului cu o farfurie cu dulciuri. Dacă depuneți ceva efort și vă schimbați stilul de viață, probabilitatea de a dezvolta diabet va scădea cu aproape 70%, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel