Europarlamentarul Maria Grapini a transmis, recent, o scrisoare oficială Comisiei Europene, prin intermediul căreia solicită o luare de poziție imediată, referitoare la evenimentele din Franța, pe modelul Rezoluției împotriva României.
Maria Grapini a subliniat similitudinea situațiilor și a cerut tratament egal. Miercuri, 21 noiembrie, umanista a continuat demersurile oficiale de forțare a unei reacții europene și a transmis patru scrisori tranșante președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, respectiv liderilor grupurilor politice din PE.
Maria Grapini a prezentat, pe pași, similitudinile româno-franceze și a cerut, ferm, asumarea răspunderii europene, odată ce situațiile sunt în oglindă, iar precedentul Rezoluțiilor a fost creat, cu mare pompă, în văzul lumii, în cel mai înalt for al Europei.
Răscruce de drumuri
"Uniunea Europeană se află la o răscruce de drumuri, unitatea si solidaritatea fiind grav afectate de deciziile disproporționate, neunitare și discriminatorii care s-au luat în ultimii ani. Recent, Parlamentul European a votat o rezoluție, acuzând România de lucruri ce țin de subsidiaritate si de altele, neadevărate, legate de funcționarea statului de drept. Una dintre acuzațiile cuprinse în Rezoluție este cea legată de intervenția forțelor de ordine la un protest neautorizat care a avut loc în 10 august 2018, în București, România.
În 17 noiembrie 2018, în Franța, a avut loc un protest în care forțele de ordine au acționat identic, din nefericire în Franța, spre deosebire de România, există doi decedați si aproximativ 530 de persoane rănite, dar niciun jandarm rănit, așa cum s-a întâmplat în România", a scris umanista liderilor Parlamentului European.
Rezoluție privind Franța
Maria Grapini le reamintește liderilor din PE că locul în care cu toții muncesc este o instituție aleasă de cetățeni, care nu trebuie să utilizeze dubla măsură în ceea ce privește tratamentul statelor membre sau al cetățenilor lor.
"Vă solicit, domnule președinte, să inițiați o Rezoluție privind Franța, așa cum ați susținut și votat Rezoluția pentru România! (...) Nu se poate pune eticheta de țară coruptă doar României, când Marea Corupție se regăsește transfrontalier, cu pondere în țările din vestul Europei!", i-a scris Maria Grapini lui Tajani.
Toate scrisorile oficiale, adresate de umanistă liderilor din PE, se încheie cu o solicitare la fel de fermă, odată ce, declarativ, transparența și echitatea se constituie în legi nescrise ale UE: "Aștept răspunsul dumneavoastră, pe care îl doresc a fi public".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu