Pericol pentru sănătate pentru cei care usucă rufele în casă

Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru cei care usucă rufele în casă, pentru că ne putem îmblnăvi de plămâni.

Faptul că vaporii care se ridică în timpul procesului de uscare a rufelor în cameră ne fac rău este deja știut. Însă doctorii atrag atenția asupra faptului că, procedând așa, ne putem îmbolnăvi de plămâni, mai exact de aspergiloză, o boală pulmonară infecțioasă provocată de o specie de fungi denumită Aspergillus fumigatus, scrie gandul.md.

Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele care își usucă hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci și infecții pulmonare din cauza mucegaiului care se formează ca urmare a umezelii.

[citeste si]

Deși pare un gest minor, experții trag un semnal de alarmă: ne putem îmbolnăvi grav dacă nu luăm măsuri. Hainele uscate pe radiator pot ridica nivelul de umiditate la peste 30 la sută și poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

2 litri de apă, în hainele scoase din mașină

"Un teanc de haine proaspăt spălate conține aproximaiv doi litri de apă, care se evaporă în cameră. Majoritatea dintre noi suntem imuni la aceste infecții, cu ciuperci care se dezvoltă în astfel de condiții sau au organismul mai puternic și pot lupta cu aceste infecții. Totuși sunt și persoane care suferă de asm sau alergii și pentru care un astfel de mediu poate fi extrem de dăunător. Nici pentru pacienții cu cancer, tratați cu chimioterapie, nu este indicat un astfel de mediu, pacienții cu SIDA sau alte boli autoimune. Aceștia sunt vulnerabili în fața ciupercilor, iar fungii le pot provoca aspergiloză pulmonară. Este o boală care poate provoca o afecțiune incurabilă și chiar una cronică sau mortală la nivelul plămânilor", este avertismentul dat de profesorul David Denning, care ne recomandă să ținem textilele departe de sufragerie sau alte camere ale casei și să le uscăm în schimb la aer curat, afară, sau în uscător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel