Papa a evacuat taberele „indignaţilor” din Piaţa Puerta del Sol și din centrul Madridului

proteste-puerta-del-sol
proteste-puerta-del-sol

Poliţia spaniolă a evacuat, marţi dimineaţa, atât tabăra "indignaţilor" din Piaţa Puerta del Sol, cât şi o altă tabără din centrul Madridului, a anunţat poliţia, iar "indignaţii" au denunţat o operaţiune destinată "curăţării locului" pentru vizita Papei, între 18 şi 21 august, relatează AFP.

"Totul s-a desfăşurat în mod paşnic, fără răniţi sau arestări", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, precizând că operaţiunea, care vizat, totodată, tabăra de pe bulevardul Pedro, a început dimineaţa, la ora 4.00 GMT (7.00, ora României), şi a durat trei ore.

Numeroşi poliţişti erau prezenţi, în continuare, marţi, înainte de prânz, în Piaţa Puerta del Sol, unde a apărut mişcarea "indignaţilor", foarte populară atât în ţară, cât şi în străinătate, care denunţă şomajul-record şi corupţia din Spania.

Anumiţi membri din cadrul mişcării, izolaţi, erau prezenţi, în continuare, în piaţă, în care angajaţi municipali terminau de făcut curăţenie. Ei denunţau această operaţiune împotriva unei "mişcări paşnice".

"Au distrus punctul de informare, corturile şi tot ce exista. Au aruncat totul la gunoi, deşi le-am spus că vrem să păstrăm doar punctul de informare", a declarat Juan Plaza, în vârstă de 39 de ani, care susţine mişcarea de la început.

"Singurul motiv este vizita Papei. Ei vor ca totul să fie curat", a subliniat Gainza Franciscane, un angajat al serviciilor de asistenţă socială.

Însă, a dat el asigurări, această mişcare "va continua şi va creşte", pentru că, în opinia sa, "acest Guvern nu a făcut nimic pentru cetăţeni, de la începutul" crizei.

Alături de el, un funcţionar, Miguel Angel Valencia, în vârstă de 39 de ani, şi-a exprimat, de asemenea, indignarea, "pentru că statul nu ar trebui să plătească vizita Papei cu banii spaniolilor".

Apărută la jumătatea lui mai, în urma unui miting la care participau tineri, şomeri, salariaţi sau pensionari, la mişcare, promovată prin reţelele sociale şi susţinută de opinia publică, au participat, la 12 iunie, până la 200.000 de manifestanţi. Aceasta s-a extins în toată Europa.

Sâmbătă, o tabără a "indignaţilor"din centrul Atenei, a fost, de asemenea, evacuată de poliţie.

La 26 iulie, un grup de 50 de "indignaţi" spanioli a plecat din Madrid spre Bruxelles.

Citește și:

TOP 21 ŢĂRI aflate în pericol de FALIMENT. Israelul, inclus pe listă. Unde se află ROMÂNIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel