Oprescu îi enervează pe bicicliști: Fac piste, dar pe trotuar

Piste pentru bicicliști
Piste pentru bicicliști

"Da, fac piste de bicicletă pe trotuar, pe toate lucrările pe care le termin. Nu se poate şi cu piciorul în două bărci crăcănat, şi cu varza în mână şi cu sufletul în Rai, nu se poate. Pentru a le face pe stradă am nevoie de legislaţie să le dea voie să umble, am nevoie de studiu de impact la intersecţii, că altfel se întâmplă o nenorocire", a declarat Sorin Oprescu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Studiul îl fac împreună cu ONG-urile. Domnule, am făcut pe trotuar, încerc să degajez caşcarabetele alea cu flori şi de ziare ca să putem circula. Concluzia: Le fac piste de biciclete pe toate investiţiile care sunt în derulare. În momentul ăsta vor avea pe Uranus - Berzei, Pantelimon - pe toţi cei 4,8 km câţi sunt de la un capăt la altul - pe Iancului şi pe Rebreanu.

Am făcut piste de biciclete pe trotuar, după ce le-am făcut a venit Miliţi...Poliţia şi mi le-a închis pentru că acolo este aşezat un chioşc de ziare sau un chioşc de flori. I-am întrebat de ce mi le-au anulat pe toate pentru că puteau să anuleze bucăţi din ele. Chioşcul de ziare şi de flori se face prin bunăvoinţa primarului de sector, sunt singurele pe care are voie să le dea pe domeniul public. I-a plăcut domnului primar al anilor care au trecut şi al celor ce vor veni să îi dea unuia să pună caşcarabeta acolo. Aia cu Dorel cu copacul în mijlocul pistei e pe cinstite, am văzut-o şi eu. Am pus 18.000 stâlpişori de-a lungul trotuarelor. În primul an mi-au vandalizat 1.100 stâlpi, în al doilea an mi-au vandalizat 3.000 stâlpi, în al patrulea an nu i-a mai numărat nimeni câţi s-au vandalizat. Am aşezat la loc, cu banii pe care i-am avut în 2012, 300 de stâlpişori. Mai mult decât atât, majoritatea şoferilor care doreşte să aibă maşina în super siguranţă se urcă pe pistele de bicicletă. Am vreo 30 poze făcute mai zilele trecute şi cu maşini de poliţie parcate direct pe pista de biciclete, exact ca nesimţiţii ăia.

Şi la biciclişti sunt ONG-uri bune şi mai puţin bune. Mai puţin bune sunt cele ale căror membri se duc în fiecare seară, se adună pe str. Dianei la nr. 5, unde primesc ordinele de la fostul partid de guvernământ, de la PDL. Am proprietatea vorbelor mele. Preşedintele unui ONG care poartă numele de OPTAR şi care de 5 ani de zile nu are niciun fel de părere decât una singură: să ne faceţi pe stradă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel