O nouă autostradă. Dan Șova: "Se face. Lucrările încep în doi ani"

agerpres_7488745
agerpres_7488745

Ministrul Dan Șova a anunțat că se va face o nouă autostradă în România, iar lucrările încep peste doi ani. Anunțul său vine ca o reacție la protestele angajațiilor Dacia Mioveni, care au ieșit cu familiile în stradă pentru a cere autostrada Sibiu-Pitești. 

"Sibiu- Pitești se face. Nu este în concurență în niciun caz cu tronsonul Sibiu-Brașov pentru bunul și simplul motiv că Sibiu-Pitești este finanțat din fonduri de coeziune și Sibiu-Brașov este finanțat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanțare diferite, nu se află în competiție, așa cum în mod greșit s-a reținut în spațiul public", a scris Dan Șova.

Ministrul a mai subliniat că "în 3 martie s-au declanșat la CNADNR procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestații. Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007 – 2013".

Dan Șova mai explica de ce proiectul nu poate fi demarat imediat: "După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitația pentru atribuirea de lucrări care va dura 6 luni. Dacă punem 6 luni acum, 12 și cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu -Pitești".

Șova a precizat că este primul ministru care a început munca la această autostradă, iar mniștrii PDL- Traian Băsescu, Radu Berceanu sau Anca Boagiu- "doar un studiu de fezabilitate în 2008, făcut de mântuială şi ca atare respins de către Comisia Europeană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel