Nowcasting: Ceață densă în 12 județe și București

ceata_densa
ceata_densa

Administraţia Naţională de Meterologie a emis, luni dimineaţă, o avertizare nowcasting de ceaţă, valabilă în mai multe judeţe din ţară, dar şi municipiul Bucureşti. De asemenea, Centrul Informatic al Poliției Române informează că pe autostrăzile A1, A2 şi A3 şi pe multe drumuri naţionale importante din Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Olt, Vâlcea, Braşov şi Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în foarte multe zone ale ţării circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, respectiv pe autostrăzile A1, A2 şi A3 şi pe multe drumuri naţionale importante din Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Olt, Vâlcea, Braşov şi Sibiu.

Astfel. între orele 07.00 și 10.00 pe arii extinse din judetul Ilfov şi Municipiul Bucureşti, precum şi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri

Între orele 8.00 şi 11.00, în judeţele Harghita, Covasna şi Alba, se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Între orele 8.00 şi 11.00, pe spaţii relativ extinse în judeţele Vrancea, Botoşani, Galaţi şi, local, în judeţul Bacău, inclusiv E85, se va semnala ceaţă, cu vizibilitate redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Între orele 08.30 și 11.30, în județul județul Sibiu, jumătatea sudică și zona montană, inclusiv municipiul Sibiu - Județul Brașov, în sudul judeîului și zona montană se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 60 km/h, iar la munte 90 km/h.

În foarte multe zone ale ţării circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, respectiv pe autostrăzile A1, A2 şi A3 şi pe multe drumuri naţionale importante din Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Olt, Vâlcea, Braşov şi Sibiu, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Pentru evitarea accidentelor rutiere care s-ar putea prodce în condiţii de ceaţă, Poliţia recomandă conducătorilor auto ca atunci când se deplasează în coloană, să evite manevra depăşirii fără o asigurare temeinică; să îi determine pe toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centurile de siguranţă; să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum; să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic; să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel