Mitropolia Clujului a mințit când a spus că Bartolomeu trebuie să meargă la Viena pentru analize

bartolomeu
bartolomeu

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a fost dus la Clinica AKH din Viena, după ce medicii care îl tratează în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximă siguranţă, care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, preotul Bogdan Ivanov, a susținut, vineri seară,  că examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice. Potrivit unor surse medicale, Mitropolitul Bartolomeu a fost transportat cu o ambulanţă SMURD de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde a plecat cu un avion .

În realitate, doar două motive justifică deplasarea la Viena: fie dorința pacientului de a beneficia de condiții speciale și de o siguranță deosebită, fie starea sa deosebit de gravă. Potrivit medicilor români, toate analizele care se fac la Viena pot fi realizate și în Cluj sau Tîrgu Mureș, unde se putea ajunge cu o ambulanță, fără a mai risca un zbor cu avionul. Aparatura din clinica AKH este similară celei din Institutele de cardiologie din România. Profesorul MIrcea Cinteză, reputat cardiolog și fost președinte al Colegiului Medicilor, ne-a declarat că în România se fac  până și analize de  mare complexitate, cum ar fi ecografia transluminală, adică realizată din interiorul vaselor de sânge, sau tomografia cordului. ”Este adevărat că medicii din occident, care efectuează mult mai multe astfel de investigații, au rezultate mai precise, odată ce au o experiență mult mai mare”, a spus prof. Cinteză.

În cazul stentării sau al intervențiilor chirurgicale pe cord, tehnologia, experiența și condițiile din Centrul AKH  sunt superioare celor din țară. Comunicatul Mitropoliei a încercat să justifice deplasarea unui cap al BOR în străinătate, în condițiile în care majoritatea credincioșilor suferă din cauza crizei. Este posibil, de asemenea, ca starea mitropolitului să se fie gravă, necesitând o operație. "Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă, deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", au declarat surse medicale, citate de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel