Incendiul din Munții Bucegi, vizibil din stațiuni

incendiu_bucegi
incendiu_bucegi

Un teren din Munții Bucegi care aparține Casei Regale și care este administrat de Romsilva, arde de mai bine de 48 de ore, fumul și flăcările fiind vizibile din stațiunile aflate pe Valea Prahovei.

[caption id="attachment_210183" align="alignleft" width="400"] Sursa foto: Realitatea TV[/caption]

Incendiul de vegetaţie, izbucnit în urma unui trăsnet, a cuprins aproximativ 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie, aflați la 1.700 de metri altitudine, autoritățile neputând interveni din cauză că zona este foarte abruptă şi face imposibilă orice intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Prahova, Sorin Vintilă, a declarat pentru Mediafax că incendiul de pe munte a izbucnit în urmă cu două zile, flăcările au cuprins vegetaţie de pe munte, intervenţia în zonă este imposibilă inclusiv cu elicopterul, iar autorităţile monitorizează focul. Întrebat dacă există riscul extinderii incendiului, Vintilă a răspuns că un astfel de risc ar exista în cazul în care jar aprins rezultat din incendiu alunecă pe munte, pentru că în zonă este un perete stâncos abrupt.

Potrivit primarului din Buşteni, Emanoil Savin, 25 de voluntari din zonă vor încerca să urce cu maşini de teren, duminică dimineaţă, fiecare maşină urmând să fie încărcată cu 200 de litri de apă.

Totodată, potrivit precizărilor oferite de către șeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, zona unde se manifestă incendiul este una foarte abruptă, iar drumul de pe Platoul Bucegi unde urcă maşinile şi până în zona focarului se parcurge în trei ore. El a precizat că în zona incendiului se poate interveni eventual cu un elicopter şi că în opinia sa este exclus ca incendiul să se extindă până la cea mai apropiată localitate, respectiv Buşteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel