Hans Klemm, ambasadorul SUA: președintele și premierul m-au încurajat

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a participat, marți, la o conferința organizată la Palatul Parlamentului de una dintre cele mai mari companii biotech din lume, Amgen. Ambasadorul a glumit pe seama precedentei sale vizite la Parlament. Precedenta mea declarație a stârnit controverse, sper ca aceasta nu va mai ridica probleme, a spus dl Klemm. Ambasadorul a reliefat rolul industriei biotech în Statele Unite și a îndemnat România să investească în acest domeniu. Succesul este explicat de colaborarea dintre companiile private, mediul academic și guvern, care creează climatul necesar investițiilor, finanțează cercetarea și stimulează creșterea productivității. Rezultatul: 800.000 de locuri de muncă directe și 3,4 milioane de job-uri în companii legate de biotehnologie. Tânăra generație este deschisă la nou și are potențialul care poate fi folosit în biotehnologie, dacă România poate crea condiții pentru dezvoltarea acestei industrii.

Investițiile ar întări legăturile dintre țările noastre

Hans Klemm a mărturisit că președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș l-au încurajat să se concentreze pe stimularea legăturilor investiționale între SUA și România. Investițiile americane ar întări legăturile dintre țările noastre, a spus ambasadorul. Am zero influență asupra deciziilor de investiții, a spus Hans Klemm. Acționarii companiilor iau aceste decizii pe baza climatului economic,  a cât de prietenos este mediul de afaceri. Ambasadorul a menționat câteva elemente care ar atrage investitorii: predictibilitate, stabilitate, deschiderea guvernului către nevoile mediului de afaceri, oferirea de stimulente, protecția drepturilor intelectuale, stimularea cooperării între universități și industrie.

Amgen și-a mutat departamentul IT din California la București

Prezentă de șapte ani în țara noastră, compania americană Amgen a decis să își mute la București departamentul IT din California. Povestea de succes din domeniul IT, în România, este un exemplu pozitiv pentru mulți investiitori, a spus Gabor Sztaniszlav, directorul filialei Amgen România. Dacă modelul stimulentelor acordate de stat în IT ar fi replicat în domeniul biotech, România ar putea atrage investiții în cercetare și dezvoltare, sau în producție. Sunt multe universități de medicină, nivelul profesional este ridicat, iar investițiile ar fi unele pe termen lung. Sztaniszlav a punctat și obstacolele ridicate de birocrație: perioada de înregistrare a unui nou produs, în România, este cea mai lungă di Uniunea Europeană. Ne-am dori să fie mai  mult apreciată inovația, așteptăm mai multă deschidere din punct de vedere fiscal: de exemplu deduceri de taxe pentru producția farmaceutică, a mai adăugat Sztaniszlav. Astfel, exemplul de succes din IT-ul românesc ar putea fi replicat și în alte domenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel