Guvernul vrea să schimbe strategia de încălzire. Populația va fi încurajată să folosească energie electrică

652x450_104880-18-si-23-lei-valoarea-ajutorului-suplimentar-pentru-energie-electrica-si-gaze-naturale
652x450_104880-18-si-23-lei-valoarea-ajutorului-suplimentar-pentru-energie-electrica-si-gaze-naturale

Executivul vrea să renunțe la încălzirea cu gaze naturale și încurajează populația să folosească energie electrică din mai multe motive. În primul rând, diferențele se vor simți în buzunarele oamenilor, fiind o strategie benefică pe termen lung.

Guvernul vrea să renunţăm la încălzirea cu gaze naturale în favoarea energiei electrice. Preţul mai mic al acestui tip de energie şi producţia mult mai mare pe o perioadă de timp nelimitată sunt principalele argumente pentru care strategia Executivului se va schimba, spune ministrul Energiei.

Constin Niță spune că un alt avantaj ar fi faptul că oamenii ar putea beneficia de taxe scăzute la importul anumitor aparate electrice. În 2014, gazele se vor scumpi cu 10 %. Alte patru creşteri anuale de câte 12 procente sunt programate din 2015.

„A scăzut foarte mult consumul de gaze naturale, deci nu cred că ar trebui să mai importăm. Poate ar trebui să stimulăm consumul de energie electrică. Avem posibilitatea să stimulăm producţia de energie electrică la un preţ care poate fi mult mai accesibil decât folosirea gazelor naturale”, a subliniat Constantin Niță, conform Pe surse.

Specialistul în energie de încălzire, Popescu Tudor a explicat pentru DC News că există avantaje în ceea ce privește înlocuirea gazelor naturale cu energie electrică. "Folosirea energiei electrice pentru prepararea apei calde menajere la nivel municipal este posibilă, dar acest lucru cere o investiție foarte mare în bunurile cu acumulare de căldură care să se încălzească electric atunci când apare vântul, iar consumul să se facă posibil în cel mult 24 de ore, așa cum ar trebui la un bloc". Așadar, este nevoie de o investiție foarte mare pentru ca acest lucru să devină realitate.

Ministrul se află astăzi la Chișinău pentru a discuta despre situația interconectărilor dintre cele două țări în domeniul electricității și gazelor. El are programată o întâlnire de lucru cu vicepremierul Republicii Moldova, Valeriu Lazăr. Presa de la Chișinău scrie că magistrala Iași-Ungheni riscă să nu fie dată în exploatare la data promisă de autorităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel