Franța face schimbări majore în industria de armament: Produsele civile au de acum o prioritate mai mică

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un furnizor major afectat de ordin a fost Aubert et Duval, care produce oțel special pentru articole precum submarine și țevile pentru tunurile montate pe camioanele Caesar furnizate Ucrainei.

Franța a ordonat firmelor implicate în producția rachetelor de apărare aeriană Aster să prioritizeze aceste contracte, a declarat luni ministrul Apărării, Sebastien Lecornu.

A fost "prima dată" când Franța a folosit „metodele speciale” pentru a obliga depășirea cozilor pentru comenzile de apărare, ceea ce înseamnă că "produsele civile trebuie să aibă de acum o prioritate mai mică," a spus Lecornu în Calvi, Corsica, unde s-a întâlnit cu omologul său italian, Guido Crosetto, notează KievPost.

"Jucătorii din industria de apărare trebuie să înțeleagă că trebuie să lucreze mai repede și că viitorul țării depinde de această muncă", a declarat Crosetto.

Rachetele Aster 15 și 30 sunt produse de producătorul paneuropean MBDA, iar Italia și Franța au furnizat un număr nespecificat Ucrainei în timp ce se apără împotriva invadatorilor ruși.

Kievul a cerut mai multe rachete, care au fost folosite și pentru a se apăra împotriva dronelor lansate de rebelii Huthi din Yemen împotriva navelor din Marea Roșie.

O sursă familiarizată cu problema a declarat că un furnizor major afectat de ordin a fost Aubert et Duval, care produce oțel special pentru articole precum submarine și țevile pentru tunurile montate pe camioanele Caesar furnizate Ucrainei.

MBDA afirmă că va reduce timpul de producție pentru rachetele Aster la "mai puțin de 18 luni până în 2026" - față de 42 de luni în 2022.

Producția de rachete Aster ar trebui să crească cu 50% în același interval de timp, a declarat CEO-ul Eric Beranger.

Un factor care încetinește producția este faptul că piesele rachetelor "traversează Alpii de mai multe ori" în timpul procesului de fabricație.

Lecornu a spus că este "urgent să se simplifice birocrația" legată de transportul armelor între Franța și Italia.

Asamblarea finală a rachetelor Aster are loc în prezent în Franța, dar Lecornu a spus că privește "favorabil" cererea Romei de a înființa o a doua linie de producție în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel