Evaluare naţională de lux, la Jean Monnet

Maşini de lux, telefoane de ultimă generaţie şi haine de firmă. Cam aşa s-ar putea descrie atmosfera din faţa liceului Jean Monnet din capitală înainte de intrarea elevilor la ultima probă din cadrul testelor naţionale.

Autori: Cătălin Cincu, Alexandru Gherghe

Ora 7:30. Primii elevi îşi fac apariţia alături de părinţii lor. Proaspeţii absolvenţi ai clasei a VIII-a par foarte relaxaţi înaintea probei de matematică. După o jumătate de oră, strada din faţa liceului aducea a salon auto, majoritatea elevilor fiind aduşi de părinţi sau, după cum ne-au declarat unii, de şoferii personali. Domnişoarele strident machiate, îmbrăcate destul de provocator pentru vârsta lor îşi etalau accesoriile în faţa colegelor. Nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos, afişându-se cu gadget-uri de ultimă generaţie.

Printre cei care şi-au adus copiii astăzi la examen se numără şi fostul fotbalist Ionel Ganea, care împreună cu soţia şi fiul cel mic, a venit să-şi susţină fiica. Acesta nu a stat foarte mult, plecând la scurt timp după ce fata sa şi-a întâlnit colegele.

Mulţi dintre cei care se aflau în faţa liceului Jean Monnet în această dimineaţă se gândeau deja la recompensele promise de părinţi după afişarea rezultatelor. Elevii vorbeau despre excursii, telefoane mobile noi şi chiar despre sume cu multe zerouri.

După intrarea zgomotoasă a candidaţilor în incinta liceului, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, am stat de vorbă cu părinţii acestora. Mult mai emoţionaţi decât copii lor, aceştia aşteptau cu nerăbdare extragerea variantei de examen.

Părinţii ne-au declarat că au încredere în copiii lor şi că se aşteaptă la note mari, care să le asigure acestora admiterea în cadrul unor licee de prestigiu. După câteva zeci de minute de la intrarea elevilor în săli s-a aşternut liniştea în faţa liceului, tutorii plecând la volanul maşinilor de lux. Singurele persoane rămase au fost angajaţii serviciului de pază, însoţiţi de jandarmi.

Primii elevi care au ieşit din sală ne-au spus că subiectele au fost destul de accesibile, însă au fost şi unii care au declarat contrariul. Aceştia aşteaptă acum baremul de corectare, pentru a-şi face o idee despre notele care se vor afişa pe 24 iunie.

Vezi subiectele la proba de matematică, la examenul de evaluare naţională – varianta 8. Rămâi pe dcnews pentru baremul de corectare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel