Evacuări în masă în Filipine. Taifunul Rai a lovit arhipelagul cu rafale de 230 km/oră / VIDEO

Evacuări în masă în Filipine. Taifunul Rai a lovit arhipelagul cu rafale de 230 km/oră  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Evacuări în masă în Filipine. Taifunul Rai a lovit arhipelagul cu rafale de 230 km/oră / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un puternic taifun lovește în aceste zile arhipelagul Filipinelor.

Zeci de mii de oameni sunt evacuați din casele lor din centrul și sudul Filipinelor, în timp ce un puternic taifun se intensifică înainte de a lovi uscatul.

Cel mai recent raport al biroului meteo filipinez, PAGASA, a spus că taifunul Rai trece printr-o „intensificare rapidă” în timp ce se îndreaptă spre provinciile insulare Dinagat și provinciile Surigao, în partea estică a centrului a țării, începând cu ora 05:00 GMT.

Anterior, PAGASA a spus că viteza vântului a accelerat la 185 km (115 mile) pe oră în apropierea centrului, cu rafale locale de până la 230 km (143 mile) pe oră, deplasându-se spre vest-nord-vest începând cu ora 02:00 GMT.

Instituția a avertizat despre „vânturi foarte distructive cu forță de taifun” în unele părți ale țării în următoarele 12 ore. De asemenea, sunt așteptat valuri puternice și furtuni în zonele de coastă, precum și inundații și alunecări de teren în zonele muntoase de-a lungul traseului taifunului.

De asemenea, marinarii au fost sfătuiți de PAGASA să rămână în port sau să se adăpostească, deoarece condițiile maritime „sunt riscante pentru toate tipurile de nave maritime”.

Joint Typhoon Warning Center (JTWC) al Marinei SUA a calificat Rai ca fiind un super taifun.

Școlile au fost suspendate

Potrivit agenției naționale de atenuare a dezastrelor, NDRRMC, opt regiuni din țară au fost plasate la cel mai înalt nivel în protocolul de pregătire și răspuns pentru situații de urgență.

Cele opt regiuni situate în grupul central și sudic de insule din zonele Visayas și Mindanao au o populație combinată de peste 30 de milioane de locuitori.

Câteva dintre aceste zone au fost sfătuite să efectueze evacuarea preventivă. S-a dispus suspendarea muncii și a cursurilor online în unele zone, inclusiv în provincia Cebu, care are o populație de opt milioane de locuitori.

În provincia Samarul de Est, guvernatorul Ben Evardone a spus postului de radio DZMM că aproape 30.000 de locuitori au fost evacuați joi dimineață. Provinciile Samarul de Est și Leyte au fost printre cele mai puternic afectate de supertaifunul Haiyan din 2013, care a provocat mii de morți, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel