Bulgaria și România au avut în 2014 cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor revizuite publicate vineri de Oficiului European de Statistică (Eurostat).
Situația este identică în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), Bulgaria și România fiind la aproximativ jumătate față de media înregistrată în restul statelor membre.
În 2014, în Uniunea Europeană consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 51% din media din UE, în cazul Bulgariei, și 57% din media din UE în cazul României, până la 141% în cazul Luxemburgului și 123% din media din UE în cazul Germaniei, potrivit Agerpres.
În ceea ce privește PIB-ul per capita în 2014 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard — PPS), România s-a situat la 55% din media Uniunii Europene, în creștere față de 54% în 2013. România ocupă în continuare penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost la 47% din media UE.
Anul trecut, cea mai prosperă țară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de peste două ori și jumătate mai mare (266%) față de media din UE, urmată de Germania (124%).
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News