Ședință de urgență la Bruxelles, după atacurile teroriste. Șeful Europol, avertisment teribil- Ultimă oră

Ultimele informații după atacul din Bruxelles, sunt că frații el-Bakraoui au acționat unul la metrou, altul în aeroport. Sunt singurii bombardieri identificați. Trei persoane decedate din 31 au fost identificate. 270 sunt rănite. La Bruxelles, are loc, astăzi, 24 martie, Consiliul extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI), convocat în urma atacului din 22 martie.

UPDATE: După dezvăluirile făcute de Turcia, ministrul de Interne, Jan Jambon, și ministrul Justiției, Koen Geens, și-au înaintat demisiile, dar au fost respinse de premierul Charles Michel, potrivit Reuters. Gestul poate părea anormal pentru România, unde demisia este primul cuvânt după fiecare tragedie, chiar dacă cel căruia i se cere demisia nu este direct legat și responsabil de eveniment.

În dreapta- prim-ministrul Charles Michel

În centru- minitrul Justiției, Koen Geens

În stânga- ministrul de Interne, Jan Jambon

(w670)

UPDATE: Un oficial turc a declarat că Ibrahim el-Bakraoui, care s-a aruncat în aer pe aeroport, a fost deportat din Turcia anul trecut. Prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdoğan a precizat de miercuri seară că Bakraoui a fost prins în Turcia în iunie 2015 și deportat în Olanda. Erdoğan susține că a transmis informații autorităților belgiene despre deportarea Ibrahim el-Bakraoui și le-a precizat că este militant, dar avertizarea se pare că nu a fost luată în seamă, chiar ignorată. Acum, un oficial turc a spus că Ibrahim el-Bakraoui a intrat din nou în Turcia n august 2015, dar a fost deportat și de această dată. Ibrahim el-Bakraoui nu a comis nicio infracțiune în Turcia, ci a fost deportat în baza suspiciunilor că este militant ISIS. Mai mult, poliția turcă a dat și o poză de la prima deportare a acestuia. 

(w670)

UPDATE: Avocatul lui Salah Abdeslam, Sven Mary, a declarat, joi, că Abdeslam nu va mai lupta cu extrădarea în Franța. 

(w670)

"Salah Abdeslam mi-a cerut să vă informez că dorește să plece în Franța, cât mai repede posibil", a declarat Sven Maria. Avocatul a spus că speră ca acest lucru ar putea întâmpla "cât mai curând posibil", adăugând că Abdeslam "vrea să se explice în Franța".

UPDATE: Salah Abdeslam vrea să fie dus "cât se poate de repede" în Franța, este solicitarea avocatului său. Salah Abdeslam este nimeni altul decât cel considerat că ar fi coordonat atacurile teroriste simultane din Paris din 13 noiembrie, în urma căruia au murit 130 de oameni. Abdeslam a fost prins vinerea trecută în Bruxelles, el susținând că nu știa despre atacurile din Bruxelles.

(w670)

UPDATE: Europol avertizează că ultimul atac terorist din Bruxelles arată că există o rețea de cel puțin 5.000 de teroriști mult mai periculoși decât s-a crezut anterior. Rob Wainwright, directorul Europol, a confirmat că există o legătură între atacurile teroriste din Paris și cele din Bruxelles. El a avertizat că ISIS are noi strategii agresive de a ataca Europa. Rob Wainwright a spus pentru BBC Radio 4 că nu poate vorbi în public despre identitatea bărbatului de pe aeroport, îmbrăcat într-o jachetă albă, dar a precizat că "ne confruntăm cu o amenințare din partea ISIS mult mai periculoasă și mai urgență, care vizează nu doar Franța sau doar Belgia, ci mai multe țări europene, în același timp... Este, cu siguranță, cea mai gravă amenințare cu care ne-am confruntat în ultimul deceniu".

(w670)

Rob Wainwright a mai spus că "natura amenințării, modul în care este dispersată comunitatea, faptul că vorbim de 5.000 de oameni, cei mai mulți fără legătură între ei, toate acestea fac imposibil ca amenințarea să fie redusă la zero. Șeful Europol a adăugat că "este dificil să știi câți militanți sunt în serviciu activ și se pregătesc să lanseze atacuri în Europa, dar suntem preocupați de o comunitate de 5.000 de suspecți, radicalizați în Europa, care au călătorit în Siria și Irak pentru o experiență de conflict și unii dintre ei s-au întors în Europa.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, participă, de asemenea, la Reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne, care are loc la Bruxelles.

Ministrul justiției, Raluca Prună, participă la Consiliul extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI) convocat ca urmare a evenimentelor tragice care au avut loc în Bruxelles marți, 22 martie. Ministrul justiției s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reprogramarea interviului în vederea reînvestirii procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ce urma să aibă loc la aceeași dată. Noua dată a interviului va fi stabilită de CSM.

Reuniunea a fost convocată de către Președinția olandeză a Consiliului UE în urma atentatelor teroriste care au avut loc la Bruxelles în data de 22 martie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel