Două dintre tablourile furate din Olanda ar fi fost arse

România uimește. Două dintre cele şapte tablouri, în valoare de 60 de milioane de euro,  furate de români din muzeul din Rotterdam ar fi fost arse. Informaţia vine de la mama unuia dintre suspecţi. Femeia a declarat că chiar ea a ars operele semnate Matisse şi Gauguin. Totul s-ar fi întâmplat în casa familiei din Carcaliu, în Tulcea.

Tablourile ar fi fost văzute de mama şi mătuşa românului, chemate la audieri de procurorii DIICOT. Mama le-ar fi spus anchetatorilor că ea a ars operele de artă evaluate la 60 de milioane de euro. E posibil însă ca astfel să-şi apere fiul, adică să vina asupra sa.

Procurorii au anunţat, că mai au un suspect de prins în acest caz. Al patrulea hoţ e deja urmărit şi în ţară şi în străinătate.

Trei persoane din judeţul Tulcea au fost arestate în acest caz. Mihai Alexandru Bitu, Radu Dogaru şi Eugen Darie , arestaţi preventiv din 21 ianuarie, se declară nevinovaţi. Procurorii susţin însă că deţin interceptări din care reiese că, la un moment dat, suspecţii români se gândeau să ardă tablourile furate de teamă să nu fie prinşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel