DNA a pus sechestru pe averea judecătorului Adrian Neacșu de la CSM

neacsu
neacsu

DNA mai obține o victorie împotriva judecătorului Adrian Neacșu de la CSM. După ce au reșit să-l suspende din Consiliu, DNA a instituit și sechestrul asigurator pe casa şi terenul din comuna Vînători, care aparţin judecătorului Adrian Toni Neacşu, scrie Lumea Justiției. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de şoferul acestuia, Angel Gabriel Roşca, pentru complicitate la infracţiunile imputate judecătorului Neacşu.

Potrivit site-ului Lumea Justiţiei, DNA a pus sechestru asigurator pe casa şi terenul din comuna Vînătorim, măsura  luată în vederea recuperării  prejudiciului de 66.900 de lei, pe care Neacşu l-ar fi cauzat Consiliului Suprem al Magistraturii.

 Potrivit declaraţiei sale de avere, Adrian Toni Neacşu şi soţia sa, judecătoare la Focşani, deţin o casă în construcţie la Vânători, în suprafaţă de 220 mp, dar şi un alt teren de 700 mp, tot în zonă.

 „Acelaşi lucru l-au efectuat procurorii DNA şi în cazul şoferului judecătorului, respectiv împotriva lui Angel Gabriel Roşca, inculpat alături de Adrian Neacşu pentru complicitate la infracţiunile imputate celui dintâi”, scrie Lumea Justiţiei.

Împotriva lui Adrian Toni Neacşu a fost pusă în mișcare acțiunea penală, ulterior acesta fiind  suspendat și din CSM. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că "în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, inculpatul Neacşu Adrian-Toni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi diurnă de detaşare, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza unor documente justificative falsificate.Pentru a-şi disimula absenţele de la serviciu, inculpatul Neacşu Adrian - Toni a participat la întocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezenţă şi a cinci cereri de decont de diurnă, câte una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012.Sumele au fost încasate nejustificat de magistrat, în condiţiile în care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea că documentele respective conţin date nereale", se arată într-un comunicat al DNA.

Ancheta penală împotriva judecătorului Adrian Neacșu a fost pornită prin sesizarea DNA de către două servicii de informații, fix în ziua în care acesta și colegul său din CSM, judecătorul Horațius Dumbravă au solicitat public demisia de onoare a noului președinte a CSM Oana Hăineală, acuzând faptul că aceasta a fost aleasă fraudulos în funcție. De asemenea, nici judecătorului Horatius Dumbravă nu a scăpat de brațul lung al Justiției, acestuia fiindu-i  activat un dosar la ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel