Din ringul de box, în ringul prezidențialelor. Manny Pacquiao vrea să fie președintele Filipine

Facebook - Manny Pacquiao
Facebook - Manny Pacquiao

Un star al boxului filipinez a anunțat că va candida la următoarele alegeri prezidențiale.

Starul boxului filipinez Manny Pacquiao declară că va candida la funcția de președinte în cadrul alegerilor de anul viitor, informează BBC. El a fost nominalizat  de o fracțiune a partidului de guvernământ, PDP-Laban. Pe lângă o carieră strălucitoare de luptător, Pacquiao, în vârstă de 42 de ani, este senator în Parlamentul filipinez.

Actualul președinte, Rodrigo Duterte este exclus pentru un alt mandat, dar a fost ales de o fracțiune de partid rivală pentru a candida la funcția de vicepreședinte, o acțiune pe care criticii o consideră o încercare de a se agăța de putere.

Co-candidatul a refuzat să candideze

Pacquiao a fost selectat pentru a candida alături de un aliat apropiat, Christopher "Bong" Go, dar Go spune că nu vrea să-i urmeze lui Duterte. În timp ce partidul său spune că dorește ca Go să-și reconsidere decizia, respingerea nominalizării face trimitere spre sugestiile conform cărora fiica președintelui Duterte, Sara Duterte-Carpio, i se va alătura pe buletinele de vot. 

În calitate de boxer, Pacquiao a câștigat titluri mondiale la opt categorii diferite de greutate. El a pierdut cea mai recentă luptă împotriva unui adversar cubanez și a spus că se gândește să se retragă. 

Pacquiao a acceptat nominalizarea

Acceptând nominalizarea, el a spus: „Sunt un luptător și voi fi întotdeauna un luptător în interiorul și în afara ringului”. Pacquiao s-a angajat să lupte împotriva sărăciei și a corupției.

El este un personaj popular în țara sa natală, dar se va confrunta cu o bătălie strânsă, conducând sondajele de opinie în mod constant, alături de Sara Duterte-Carpio. Nu este clar care dintre fracțiunile PDP-Laban vor fi recunoscute de comisia electorală a țării pentru alegerile din 2022.

Boxerul ar dori să se retragă din ring

Marele boxer Manny Pacquiao a fost învins la revenirea în ring. În vârstă de 42 de ani, filipinezul a pierdut la puncte în fața cubanzeului Yordenis Ugas în cadrul unei partide care a avut loc la Las Vegas. Potrivit The Athletic, Manny Pacquiao a revenit în ring, posibil, pentru ultima dată, pentru a lupta cu Yordenis Ugas, deținătorul titlului la categoria semi-mijlocie.

Ugas a câștigat prin decizie unanimă, ceea ce a ridicat întrebări despre posibila retragere din circuitul profesionist a lui Pacquiao.

„Nu știu, lăsați-mă să ma odihnesc, să mă relaxez și să iau decizia dacă voi boxa din nou”, a spus Pacquiao imediat după lupta de la Las Vegas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel