Datele politicienilor furate de hackeri din sistemele hotelurilor

hacker
hacker

 O investigaţie a specialiştilor în securitate de la Bitdefender arată că atacatorii din spatele grupării DarkHotel, recunoscută pentru atacuri ţintite asupra turiştilor din hoteluri, vizează în prezent şi oamenii politici, nu numai şefi de companii şi oameni de afaceri. 

În ultimii zece ani, atacatorii au devenit cunoscuţi în industria securităţii cibernetice prin faptul că îşi aleg victimele dintre turiştii hotelurilor, mai ales persoane cu funcţii înalte în organizaţii, care au acces deplin la informaţii cu importantă valoare comercială, precum prototipuri, proprietate intelectuală sau codul-sursă al programelor software. 

Astfel, gruparea DarkHotel atacă acum nu doar oameni de afaceri cazaţi în hoteluri, ci şi politicieni, iar pe lângă tacticile de infecţie prin reţeaua Wi-Fi a hotelului, noua campanie, numită Inexsmar, foloseşte mesaje e-mail cu conţinut politic. Scopul atacului este sustragerea de informaţii de importanţă strategică, atât secrete de stat, cât şi date cu valoare comercială ridicată, menţionează specialişti Bitdefender. 

'Atacatorii din spatele grupării DarkHotel, cunoscuţi de un deceniu pentru miile de victime ţintite de-a lungul timpului prin infrastructura Wi-Fi din hoteluri, şi-au îmbunăţăţit modalitatea de atac şi vizează acum personaje politice, arată o cercetare derulată de specialiştii în securitate cibernetică de la Bitdefender. Tipologia atacurilor şi mecanismul de livrare a infecţiei arată clar că gruparea din spatele atacului nu mai urmăreşte câştiguri financiare, ci mai degrabă furtul de informaţii clasificate. Gruparea DarkHotel ajunge acum la victimă printr-o schemă de atac extrem de complexă: un e-mail conceput special pentru ţintă, un program care se descarcă automat şi un sistem avansat de sustragere de date invizibil persoanei infectate', notează experţii. 

Hackerii, competitivi între ei

Totodată, cercetarea Bitdefender arată că noua abordare le permite infractorilor să îşi menţină ameninţarea informatică mai competitivă şi flexibilă, inclusiv să o actualizeze, în condiţiile în care sistemele de apărare oferite de soluţiile de securitate au evoluat constant în ultimii ani. 

Pentru a preîntâmpina pierderea de informaţii importante din propriile device-uri, experţii în securitate cibernetică recomandă, printre altele: utilizarea doar a conexiunii de date mobile pe telefonul sau laptopul de serviciu, să nu se acceseze e-mail-uri de la expeditori necunoscuţi sau de la hotelul în care sunteţi cazat (de regulă, recepţionerul sună în cameră pentru a semnala o urgenţă sau vă comunică detalii direct la recepţie), să nu se facă public pe reţele de socializare locul în care sunteţi cazat etc, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel