Daniel David, preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România

Prorectorul cu cercetarea al Universităţii 'Babeş-Bolyai' (UBB) Cluj-Napoca, Daniel David, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România. 

Daniel David a declarat, sâmbătă, că îşi propune ca în mandatul său să reconstruiască excelenţa şcolii româneşti de psihologie, în beneficiul ştiinţei şi al societăţii româneşti. 'Psihologia din România a trecut prin momente complicate în ultimul an, ca urmare a problemelor din cadrul Colegiului Psihologilor din România (CPR).

În paralel cu încercarea de clarificare a situaţiei din acest Colegiu, încercăm însă să reclădim şi să întărim prestigiul şi credibilitatea profesiei prin Asociaţia Psihologilor din România (APR), organizaţia fundamentală a psihologilor al cărei preşedinte am fost ales cu unanimitate de voturi. APR, cea mai veche organizaţie profesională a psihologilor din România, este re-startată. Motto-ul mandatului meu de preşedinte (2017-2021) este - Tradiţie şi Excelenţă. Îmi propun să reconstruim excelenţa şcolii româneşti de psihologie, în beneficiul ştiinţei/profesiei noastre şi al societăţii româneşti', a spus Daniel David.

Istorie complicată

Potrivit acestuia, psihologia din România a avut o istorie complicată şi fascinantă care s-a confruntat inclusiv cu întemniţarea şi persecutarea liderilor în perioada comunistă. 'Înfiinţată în anul 1964, APR a continuat prin membrii săi fondatori de atunci tradiţia academică precomunistă (Societatea de Psihologie - înfiinţată de Florian Ştefănescu-Goangă în 1931 şi Societatea de Cercetări Psihologice - înfiinţată de Constantin Rădulescu-Motru în 1934), a asigurat supravieţuirea psihologiei în anii de restrişte din perioada comunistă şi a stimulat dezvoltarea psihologiei ca ştiinţă şi profesie după Revoluţia din 1989', a subliniat Daniel David. Preşedintele APR a menţionat că îşi propune reconectarea asociaţiei cu instituţiile naţionale şi internaţionale unde este deja membră, lansarea unui newsletter lunar cu focalizare pe evenimentele naţionale şi internaţionale de interes pentru psihologii din România şi informaţii noi utile psihologilor, consultarea psihologilor pentru a stabili nevoile comunităţii profesionale, demararea procedurilor de suport profesional pentru psihologi cum ar fi ghiduri metodologice, ghiduri de bune practici, planificarea unei reviste proprii.

[citeste si]

'În ultimul an de mandat sper să avem o organizaţie profesională (APR) cu un statut naţional similar cu al American Psychological Association şi al Association for Psychological Science în SUA, într-o relaţia de strânsă colaborare cu CPR, bine integrată internaţional', a conchis Daniel David. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel