Cum va fi vremea până în ianuarie. Vezi estimările ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare meteorologică pe termen lung, în  intervalul noiembrie 2012 - ianuarie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul şi nord-estul ţării, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale.

 Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-vestul şi sudul ţării, unde acestea vor fi normale.

 În luna decembrie, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice.

 Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est şi local în vestul ţării acestea se vor situa în limite normale.

 În luna ianuarie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sudul şi sud-estul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

 Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor ţării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel