Ministerul Mediului explică modul în care se pot recicla corect cutiile de conserve.
"Cutiile de conserve se reciclează cu ușurință. Cutiile și capacele de conserve sunt acceptate în toate programele locale de reciclare, cu condiția să fie goale, curate și uscate. Nu este nevoie să scoateți etichetele din hârtie.
Reciclarea aluminiului economisește aproximativ 90% din energia necesară pentru producerea de aluminiu nou. De asemenea, dacă îți prezintă interes, poți folosi cutiile de conserve în scopuri creative:
• Suport de lumânări;
• Formă de tăiat prăjiturile;
• Mini ghivece;
• Suport de pixuri", explică Ministerul Mediului printr-o postare pe Facebook.
Cutiile pentru cereale se pot recicla. Acestea se pot recicla, dar trebuie să avem grijă la anumite aspecte. În primul rând, cutiile pentru cereale au două componente:
- Cutia din carton;
- Punga din plastic.
Cutia din carton poate fi ușor reciclată la categoria hârtie. Aceasta este făcută dintr-un material mai gros decât hârtia, dar mai subțire decât cartonul ondulat. Centrele de reciclare acceptăde obicei, cutii ușoare din carton împreună cu celelalte produse din hârtie.
Pungile din plastic din cutiile pentru cereale sunt fabricate dintr-o folie de polietilenă de înaltă densitate (sau plastic #2 așa cum este cunoscut prin codul său de reciclare). Acesta este unul dintre materialele plastice cel mai ușor de reciclat. În al doilea rând nu uita că:
- Punga cu cereale trebuie să fie goală;
- Asigură-te că punga este uscată;
Îndepărtează orice praf rezidual de cereale sau firimituri ștergând punga cu o cârpă uscată, informează Ministerul Mediului.
Ministerul Mediului explică modul în care pot fi reciclate corect cutiile de pizza.
"Cum reciclăm corect cutiile de pizza?
Se pot recicla, dar este necesar să urmezi câțiva pași.Cutiile de pizza sunt făcute din carton, ceea ce le face în teorie, foarte ușor de reciclat. Doar că, așa cum spuneam și în postările anterioare, dacă un amblaj este contaminat, adică murdar de resturi alimentare, va trebui să avem grijă să facem următoarele:
• Separăm (prin rupere sau tăiere) partea murdară;
• Partea contaminată o putem pune la compost (dacă avem) sau o punem în coșul cu deșeu menajer;
• Partea curată, necontaminată, o trimitem spre reciclare", explica cei de la Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu