Omul de afaceri Costel Căşuneanu se numără printre proprietarii de terenuri care vor fi expropriaţi pentru construirea nodului rutier de acces către Autostrada Bucureşti - Ploieşti în localitatea Gherghiţa, din județul Prahova, a afirmat, marți, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Prahova, preşedintele acestei instituţii, Mircea Cosma.
Un alt proprietar de terenuri care urmează să fie expropriat pentru construirea nodului rutier este Vasile Vădan, consilier juridic din Prefectura Prahova, scrie Mediafax.
"La studierea terenurilor necesare exproprierii, s-a constatat că un teren de opt hectare aparţine domnului Vădan, un salariat la Prefectură şi că al doilea, tot mare, e al lui Căşuneanu. Are (Costel Căşuneanu - n.r.) un sfert (din terenul de expropriat pe o parte a autostrăzii - n.r.), deci are mult mai mult. Pe partea cealaltă (a autostrăzii - n.r.) sunt 15 proprietari", a afirmat Mircea Cosma.
Și reprezentanții autorităţilor locale din Gherghița au confirmat că cei doi dețin terenuri în apropierea Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.
Marţi, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui nod rutier de acces spre şi din Autostrada Bucureşti - Ploieşti în comuna Gherghiţa, situată la intersecţia A3 cu drumul judeţean 100 B, kilometrul 14+364 metri. Construcţia va fi realizată pe o perioadă de 12 luni, cu fonduri de la bugetul local, iar datele financiare sunt, deocamdată, confidenţiale.
Totodată, consilierii judeţeni din Prahova au aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare în vederea exproprierilor în zona în care se va amenaja acest nod de autostradă.
După cum se specifică în expunerea de motive a hotărârii aprobate marţi de CJ Prahova, pentru traseul propus în vederea realizării acestui nod rutier este necesară exproprierea unei suprafeţe totale de 139.850 metri pătraţi de teren, proprietate privată. În conformitate cu prevederile legale, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un preţ stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, însă dacă sunt nemulţumiţi de preţul primit pot contesta acest preţ în instanţă, urmând ca judecătorii să decidă dacă preţul va fi sau nu modificat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu