Ceva se întâmplă în Iran. Cutremur, incendii și atac cu drone asupra unei facilități de armament din Iran (Video)

Atac cu dronă asupra facilității militare din Isfahn din Iran. Foto: Captură video Twitter
Atac cu dronă asupra facilității militare din Isfahn din Iran. Foto: Captură video Twitter

Un atac cu drone asupra unei facilități militare din Iran, coroborat cu un cutremur și un incendiu uriaș la o rafinărie, au pus în stare de alertă Teheranul. Pe surse vin informații confuze despre actuala situație din statul fundamentalist.

Cert e că o facilitate de producție de armament din orașul Isfahn a fost lovită cu o dronă în timpul acestei noți. 

Potrivit publicației DefneseRomania, în tot acest timp în nordul Iranului la Tabriz a izbucnit un incendiu uriaș la o rafinărie. E posibil ca incendiul să aibă legătură cu seismul care a lovit tot în noaptea de ieri Iranul.

Amintim că cel puțin două persoane au murit și sute sunt rănite ca urmare unui cutremur de magnitudinea 5.9 care a zguduit în noaptea trecut nord-vestul Iranului. 

A fost astfel o noapte grea pentru regimul fundamentalist.

În ceea ce privește atacul de la facilitate de armament, iranienii spun că situația este sub control iar „atacul a eșuat”.

Autoritățile de la Teheran, citate de agenția oficială IRNA, precizează că o dronă a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaeriană al Iranului și alte două au fost neutralizate. Atacul nu a provocat nicio victimă și nici pagube materiale majore facilității de armament.

Informații neconfirmate din presa internațională precizează însă că Armata iraniană și Gardienii Revoluției sunt în stare de alertă după incidentele de noaptea trecută.


Iranul - pe un butoi de pulbere

Cei de la Jerusalem Post amintesc că Teheranul acuză mereu Israelul de acte de sabotaj. În vara anului trecut iranienii au anunțat că au arestat o grupare kurdă care ar lucra pentru Israel și care plănuia să arunce în aer facilitatea militară din Isfahn. 

În ultimii ani au avut loc mai multe atacuri asupra obiectivelor iraniene.

Concomitent cu toate aceste atacuri, Iranul se confruntă pe plan intern cu proteste masive împotriva regimului.

Incidentele au loc pe fondul tensiunilor privind acordul nuclear.

După ce fostul preşedinte american Donald Trump a decis în 2018 retragerea unilaterală a SUA din acordul menit să asigure că Iranul nu se va dota cu arme nucleare şi a reinstituit sancţiunile împotriva Teheranului, acesta din urmă a început să încalce treptat obligaţiile asumate în acest acord, inclusiv cea privind activitatea de îmbogăţire a uraniului. 

Israelul a atenționat de mai multe ori că va acționa inclusiv militar pentru a evita ca Iranul, stat care are stipulat în Constituție distrugerea Israelului, să dețină arme nucleare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel