Ceaiul poate deveni „otravă” pentru corp. Atenție la aceste reacții și opriți consumul!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Ceaiul poate deveni „otravă” pentru corp, dacă nu îl beți așa cum trebuie. 

 

Ceaiul verde are o mulțime de beneficii asupra organismului, dar atenție! Dacă depășiți trei căni pe zi, ceaiul verde devine „otravă” pentru corp. Pe termen lung sau în doze mari, ceaiul verde poate avea o serie de efecte secundare, mare parte dintre ele fiind provocate de nivelul mare de cafeină pe care-l conține plantă.

Printre reacțiile cel mai des întâlnite sunt:

dureri de cap, stări de nervozitate, insomnie, stări de vomă, diaree, palpitații cardiace, amețeală, stări de confuzie.

De asemenea, ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din sânge. De vină este unul dintre compușii ceaiului, taninul, care poate să absoarbă fierul, unul dintre elementele minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism, este de preferat să consumați ceai verde între mese.

Persoanele care suferă de tulburări de somn, cele cu probleme cardiace grave și bolnavii aflați sub tratament psihotrop trebuie să ceară acordul medicului înainte să consume ceai verde. Și cei cu tulburări ale somnului trebuie să îl consume cu moderație, în timp ce femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni renale sau ulcer ar trebui să îl evite.

Ceaiul verde în curele de slăbire

Când vine vorba despre efectele ceaiului verde în curele de slăbire, părerile sunt împărțite. Deși există unele studii care susțin că ingredientul activ din ceaiul verde (antioxidanții sau EGCG) are efecte benefice pentru slăbit, alte studii, cum ar fi cel publicat în Canadian Pharmacists Journal, spun că nu există niciun efect concret în acest sens.

Un lucru este, însă, sigur: mineralele și vitaminele au un impact benefic asupra organismului, cafeina poate să dea un plus de energie, iar ceaiul verde este un înlocuitor perfect pentru băuturile răcoritoare cumpărate din comerț. Singurul lucru de care trebuie să ții cont e să nu folosești prea mult zahăr pentru a-l îndulci.

Cea mai bună soluție, înainte să începi o dietă care se bazează sau care include consumul de ceai verde, este să consulți un medic nutriționist. În funcție de metabolismul tău și de particularitățile organismului, specialistul este cel care îți va recomanda dacă și cât ceai verde să consumi în dietă.

Ceaiul verde este indicat și pentru persoanele care vor să-și reducă nivelul de colesterol din sânge. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că cei care consumă în mod regulat ceai verde au un nivel al colesterolului „rău" mai redus, dar și mai puține trigliceride, în timp ce colesterolul bun (HDL) este în cantități mai ridicate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel