Ce smântână se folosește la papanași. Cum se prepară cel mai gustos și pufos desert

Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava

Multă lume se întreabă ce smântână se folosește la papanași. Adevărul este că nu există o regulă specifică, iar fiecare persoană se va folosi de orice tip de smântână își dorește. Totuși, există unele recomandări din partea celor care se pricep foarte bine în bucătărie.

Papanașii reprezintă un desert foarte gustos și cu un aluat deosebit. Aceștia sunt și extrem de sățioși. Gusturile de dulce-acrișor se îmbină armonios și vor dansa pe papilele gustative.

Ce smântână se folosește la papanași – Ingredientele de care avem nevoie

 

Pentru aproximativ șase papanași, vom avea nevoie de aproximativ 350-400 de grame de brânză proaspătă de vacă (sub formă de bulgărași, nu cremă!), alături de aproximativ 200 de grame de făină albă de grâu. Vom mai pregăti cam trei ouă mai mari și un plic sau două de zahăr vanilat. Puteți să vă folosiți de bicarbonat de sodiu (o linguriță plină) sau de o linguriță de praf de copt. Pentru mai multă aromă decât ar avea deja, puteți să radeți coaja de la o lămâie sau chiar să adăugați puțină zeamă.

Desigur, din nicio rețetă nu trebuie să lipsească un praf de sare, nici măcar de la desert!

Vom mai pregăti destul ulei cât să ne ajungă pentru prăjit.

Toate acestea sunt necesare pentru pregătirea aluatului.

Pentru servirea acestor delicatese vom avea nevoie de niște smântână. Este recomandată cea de 25% grăsime, însă dacă vă place să fie ceva mai consistentă, puteți schimba alegerea. Alți pricepuții ai bucătăriei, recomandă ca smântâna să fie fermentată, pentru un gust mai acrișor. Acest lucru va echilibra gustul dulce al brânzei de vaci împreună cu dulceața.

Pentru dulceață puteți folosi orice preferați. Adesea se folosește cea de afine sau cireșe/vișine. Puteți, de asemenea, să pudrați papanașii, la sfârșit, cu puțin zahăr.

Cum se prepară papanașii

 

Papanașii sunt foarte ușor de preparat, chiar și un începător într-ale bucătăriei ar putea încerca curajos această rețetă! Chiar dacă nu ne ies perfecți din prima, excercițiul își va spune cuvântul, cu timpul.

Putem începe prin a pregăti un castron încăpător, în care turnăm făina albă de grâu, alături de brânza de vaci pregătită. Peste acestea putem pune de acum pliculețele de zahăr vanilat, vârful de sare și (dacă ați optat pentru această variantă) coaja rasă de lămâie. Tot acum puteți pune praful de copt. Dacă folosiți bicarbonatul de sodiu în locul prafului de copt, îl puteți stinge cu sucul de la lămâie.

După ce ne asigurăm că am adăugat tot ce trebuie în compoziția pentru aluat, putem începe să frământăm cu grijă. Cel mai bine este să amestecăm bine cu mâna.

Aluatul obținut îl modelăm în cerculețe nici prea mici, dar nici prea mari. În mijlocul acestora facem o gaură.

Într-o tigaie încăpătoare și cât mai înaltă, punem uleiul la încins. Când acesta este gata, putem pune papanașii la prăjit. Îi intoarcem pe fiecare parte. Nu ar trebui să stea mai mult de 4 minute.

Când aceștia sunt gata, îi acoperim cu smântâna și dulceața preferată.

Așadar, nu contează neaparat ce smântână se folosește la papanași, ci depinde de preferințele fiecăruia, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel