Carnea de cal etichetată ”vrăbioară de vită”, destinată românilor

2204589-afp-mediafax-foto-frank-perry
2204589-afp-mediafax-foto-frank-perry

Carnea de cal, etichetată drept "vrăbioară de vită", era destinată consumului intern și nu comerțului intracomunitar, arată un comunicat al ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a precizat că pachetele de carne de cal, găsite într-un depozit din Ilfov, nu erau destinate statelor din Uniunea Europeană.

"Menţionăm că respectiva carne era destinată consumului pe piaţa naţională şi nu comerţului intracomunitar şi în consecinţă, nu se poate face vreo legătură între cazul izolat din Ilfov şi situaţia din alte ţări membre ale Uniunii Europene", se arată în nota ANSVSA, potrivit Gândul.

Inspectorii sanitar-veterinari au precizat că produsul provenea din judeţul Alba Iulia. "Urmare a dispoziţiilor preşedintelui ANSVSA, de verificare a unităţilor care comercializează, procesează, depozitează şi comercializează carne, în data de 13.02.2013 a fost recoltată o probă de <<vrăbioară de vită>>, de la o societate comercială din jud. Ilfov. Produsul incriminat a fost recepţionat de la un depozit frigorific din jud. Alba Iulia", se mai arată într-un comunicat al ANSVSA. De asemenea, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a emis marţi buletinul de analiză prin care se confirmă că proba "a fost pozitivă pentru carne de cal, negativă pentru carne de bovine şi câine". În aceste condiții, ANSVSA a iniţiat alerta în sistemul rapid de alertă.

În timpul investigaţiilor, administratorul depozitului a recunoscut că etichetau produsele cu etichete false, folosind numele sau datele unor unităţi autorizate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel