Captură rară a unui leopard persan într-o regiune muntoasă din Irak - foto

Captură rară a unui leopard persan într-o regiune muntoasă din Irak - foto ilustrativ Pixabay
Captură rară a unui leopard persan într-o regiune muntoasă din Irak - foto ilustrativ Pixabay

O panteră persană, cunoscută şi sub numele de leopard persan, a fost capturată într-o regiune muntoasă din nordul Irakului, unde a trebuit să i se amputeze vineri un picior din cauza unei răni, informează AFP.

Pantera persană este o subspecie de leopard care se găseşte într-o zonă care acoperă Caucazul, Iranul şi Afganistanul în special. Este considerată 'pe cale de dispariţie' de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

O mie de exemplare au mai rămas în lume

În lume au mai rămas mai puţin de o mie de exemplare. Veterinarul Suleiman Tamr de la grădina zoologică din Dohuk a amputat vineri piciorul din spate al animalului, de aproximativ cinci ani şi care cântăreşte între 90 şi 100 de kilograme.

Locuitorii unui sat de lângă Zakho, în Kurdistanul irakian, au pierdut aproximativ 20 de oi înainte de a-şi da seama că animalele lor au fost atacate de un leopard, a declarat colonelul Jamal Saado, şeful poliţiei de protecţie a mediului din provincia Dohuk.

O capcană întinsă de un cioban a rănit leopardul, care a reuşit totuşi să scape şi a rănit doi săteni, potrivit colonelului Saado. În cele din urmă, animalul a fost găsit de poliţie cu ajutorul sătenilor şi a fost capturat joi.

Era rănit la picior

Era rănit la picior, i-am dat două sau trei doze de anestezic pentru a-l captura', a declarat vineri colonelul. Leopardul 'va rămâne sub supravegherea noastră pentru o perioadă lungă de timp. Iar dacă nu poate fi eliberat, va trăi la grădina zoologică', a declarat Tamr, veterinarul care conduce şi o asociaţie de protecţie a animalelor în Kurdistan, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel