Brădişteanu poate ataca acuzațiile de favorizare a lui Năstase

bradisteanu
bradisteanu

La numai două zile de la eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase,  medicul Şerban Brădişteanu va fi  luat la bani mărunţi de magistrați. Miercuri,  se judecă primul termen în dosarul medicului Şerban Brădişteanu, în care este acuzat de favorizarea infractorului, în cazul lui Adrian Năstase.

Procurorii îl acuză pe Brădişteanu de faptul că a îngreunat punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei lui Adrian Nastase, după ce acesta a fost internat la spitalul de urgenţă Floreasca în noaptea în care a încercat să se sinucidă.

DNA l-a trimis în judecată pe medicul Şerban Brădişteanu pentru că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase. Procurorii susţin că Şerban Brădişteanu l-ar fi ajutat pe Năstase să râmână internat în spital, deşi în mod normal acesta putea fi încarcerat. "Inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian", se arată în comunicatul DNA.

 Procurorii susţin că Brădişteanu şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase şi, astfel, a dus la amânarea punerii în executare a pedepsei. Medicul este acuzat că după data de 20 iunie când Năstase ar fi încercat să se sinucidă a dispus internarea fostului premier la secţia de chirurgie vasculară deşi nu se impunea.

Serban Bradișteanu poate ataca acuzațiile procurorilor DNA

Totuși, în acest caz Șerban Brădișteanu poate ataca decizia procurorilor, după ce Curtea de Apel București a decis ca timpul internării lui Adrian Năstase la Spitalul Floreasca  să fie considerată parte a perioadei de detenție. Astfel, de această hotărâre poate beneficia persoanele acuzate că l-au favorizat pe Năstase nepermițând încarcerarea sa între 20 și 26 iunie 2012, respectiv și medicul Șerban Brădișteanu.

Legătura e simplă: dacă perioada de internare a însemnat detenție, cei care l-au dus la Floreasca și cei care l-au menținut acolo sub tratament nu au împiedicat punerea în aplicare a sentinței de condamnare pronunțată în cazul Trofeul Calității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel