Banana bread. Rețeta care a înnebunit gospodinele

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pe Internet circulă multe vorbe despre preparatul occidental Banana bread. Rețeta este una foarte simplă și chiar o să vă pară familiară.

 

Această rețetă numită Banana bread este un preparat foarte asemănător cu checul românesc, la care se adaugă și banane. Deja din explicațiile primite, sigur vă puteți da seama că gătitul nu necesită mari competențe gastronomice. În traducere numele se traduce ca fiind pâine cu banane, iar aceasta merge foarte bine drept desert.

În Marea Britanie există tradiția cu băutul ceaiului la ora 5 sau a ceaiului de după-amiază, unde se adaugă foarte multe prăjiturele, iar această pâine cu banane este adesea inclusă. Fiind un preparat ușor de gătit, ar putea chiar să vă împăcați foarte bine cu acesta. Rețeta pe care o voi prezenta este una foarte simplă, de bază ca să zic așa, iar orice modificare cu stafide sau esență de rom este binevenită.

Banana bread. Rețeta checului cu banane

Cantitatea ingredientelor va fi una aproximativă, căci dimensiunile bananelor pot varia ușor, iar la fel se poate spune și de dimensiunea ouălor. Pentru o primă încercare, am să vă recomand cantitățile pentru o tavă mai mică, iar dacă rețeta este pe gustul dumneavoastră, puteți oricând să dublați sau triplați cantitățile pentru a face mai mult.

Vom avea nevoie de făină albă de prăjituri, iar cantitatea folosită se află undeva la 200 de grame. Pentru a face rețeta cât mai simplă, pregătirea ingredientelor înainte de folosirea lor este o decizie înțeleaptă. După care urmează să batem un ou întreg bine de tot într-un castron. Și evident, urmează strivirea bananelor. Undeva la 3 banane medii spre mari ar trebui să fie suficient, dar dacă sunt micuțe, puteți să puneți 4 fără probleme.

Peste bananele pisate se adaugă oul bătut, iar atunci când totul devine omogen, se adaugă zahărul (200 de grame) și o esență de vanilie. Bananele merg foarte bine cu vanilie, dar puteți pune și altă aromă dacă vreți neapărat, gustul final este oricum similar. După care va urma adăugarea treptată a făinii. Amestecarea se face cu un tel și trebuie pus câte puțin căci altfel pot apărea cocoloașe.

În Banana bread, rețeta duce la formarea unui blat aerat, nu unul foarte dens făcut dintr-o bucată. Rețeta britanică spune că jumătate de linguriță de praf de copt este suficientă în compoziție, dar pe viitor dacă se dorește o aerare ceva mai bună, cantitatea se poate crește fără probleme.

Tava la cuptor. Finalul rețetei

Compoziția se poate pune direct în tavă sau se poate folosi înainte o folie de copt, alegerea stă în mâinile fiecăruia. Rețeta are un timp de coacere ceva mai lung, dar în funcție de lungimea și de înălțimea tăvii dumneavoastră, acestea pot varia. Așa că cea mai bună metodă de verificarea este cu scobitoarea.

Temperatura cuptorului ar trebui să fie în jur de 170 – 175 de grade Celsius pentru 50 – 60 de minute pentru a evita arderea minunatei Banana bread. Reteta este una foarte simplă și destul de gustoasă. Permite foarte multe modificări, creativitatea fiind în mâinile bucătarului, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel