A doua rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va avea loc miercuri. Lui Bogdan Chirieac îi este teamă că, „până când nu va trece Ucraina prin foc și sabie”, președintele rus Vladimir Putin nu va accepta niciun fel de negociere.
A doua rundă de discuții între delegațiile din Rusia și Ucraina va avea loc miercuri. Prima rundă de discuții de luni a durat cinci ore și s-a încheiat fără niciun rezultat.
Analistul Bogdan Chirieac, întrebat, la Antena 3, ce se mai poate discuta la noua rundă de negocieri, a răspuns astfel: „Mi-e teamă că nu mare lucru. Pentru mine este tot mai clar că Vladimir Putin dorește să cucerească Ucraina, deci nu doar să o invadeze, ci să o cucerească, și de pe această poziție să negocieze. Până atunci, această tentativă de negociere am impresia că este doar praf în ochii comunității internaționale. Nu s-a văzut nicio încetare temporară a focului, măcar Armata rusă putea să nu atace câteva ore, nu? Nu face niciun gest în acest sens!”
„Îmi este teamă că, până când nu va trece Ucraina prin foc și sabie, Putin nu va accepta niciun fel de negociere”, a spus Bogdan Chirieac.
Ulterior, Bogdan Chirieac a adăugat: „Sperăm ca Putin să nu apese butonul nuclear. Absolut toată lumea vorbește despre acest lucru, inclusiv Japonia este speriată. A cerut să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul său. Deci, Japonia, da?!”
„Spaima este atât de mare, încât lumea se schimbă fundamental”, a subliniat Bogdan Chirieac.
Amintim că Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, a propus ca țara sa să găzduiască arme nucleare americane. China a reacţionat la apelurile fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe, care a cerut guvernului de la Tokyo să ia în considerare posibilitatea de a găzdui arme nucleare americane, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. „În cadrul NATO, Germania, Belgia, Olanda şi Italia participă la partajarea nucleară, găzduind arme nucleare americane... Trebuie să înţelegem cum este menţinută securitatea în întreaga lume şi să nu considerăm că este tabu să avem o discuţie deschisă ", a declarat Abe într-un interviu televizat. „Ar trebui să luăm în considerare cu fermitate diverse opţiuni atunci când vorbim despre cum putem proteja Japonia şi vieţile oamenilor săi în această realitate" a adăugat fostul premier, potrivit The Guardian.
Japonia, singura ţară care a fost atacată cu arme nucleare, la Hiroshima şi Nagasaki, este sub umbrela nucleară a SUA, dar a aderat la cele trei principii non-nucleare, potrivit cărora nu va produce sau deţine arme nucleare şi nici nu le va permite pe teritoriul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu