DCNews Lifestyle Peşte prăjit cu mujdei de usturoi. Cea mai bună reţetă

Peşte prăjit cu mujdei de usturoi. Cea mai bună reţetă

Ingrediente

Peşte

Ulei

Făină

Mălai

Sare

3 cătei de usturoi

O lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Curăţaţi peştele, apoi tăiaţi-l felii şi adăugaţi un praf de sare. Amestecaţi puţină făină cu mălai şi treceţi peştele prin acest amestec. Puneţi o tigaie pe foc şi adăugaţi ulei. Lăsaţi-l să se încingă, apoi puteţi să prăjiţi peştele. La final, scoateţi peştele pe o farfurie pe care aţi pus un şerveţel. Acesta va absorbi uleiul

Separat, faceţi mujdeiul. Zdrobiţi usturoiul, adăugaţi un praf de sare şi amestecaţi. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele