Liceul Jean Monnet din București va beneficia, începând din prima zi de școală, de primul proiect-pilot interesant, o soluție pentru ca elevii claselor V - VIII să nu mai învețe după-amiază.
La initiațiva unui grup de părinți, cu sprijinul Primăriei Sector 1 și a conducerii Liceului Jean Monnet, în incinta liceului s-a implementat un proiect pilot. Avesta constă în amplasarea unui ansamblu de construcție modulară în interiorul căruia s-au realizat o sală de mese și o sală de clasă care se încadrează în standardele europene.
Totodată, s-a amplasat și un ansamblu modular în care va funcționa bucătăria necesară pregătirii hranei pentru elevi și profesori, hrană care va fi achiziționată contra-cost.
Conceptul de organizare a servirii mesei este al masterchef-ului Cătălin Scărlatescu, care va superviza întreaga funcționare a bucătăriei, atât în cadrul acestui proiect cât și în alte proiecte viitoare de acest gen ce vor fi realizate în alte școli.