EXCLUSIV  Valoarea coșului minim de consum în Germania. Andreea Covaci-Ernst: Viața a devenit extrem de dificilă / Sistemul fiscal din România nu e așa de rău / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Andreea Covaci-Ernst, o juristă și expertă în fiscalitate care locuiește în Germania, a fost invitată la emisiunea „Departe de România, de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV, unde a spus de ce viața a devenit dificilă în Germania. 
 

Potrivit Andreei Covaci-Ernst, chiriile sunt foarte scumpe, menționând că în zone precum München există locuri unde oamenii care lucrează cu normă întreagă și au salarii peste 2000 de euro trăiesc pe stradă din cauza costurilor ridicate ale chiriilor, fiind astfel persoane fără adăpost, chiar având un loc de muncă stabil și un venit decent.

„Ai spune ca ziua de astăzi chiriile sunt scumpe în Germania?", a întrebat Gabriel Nuță-Stoica. 

„Da, foarte scumpe. Există locuri, cum ar fi în zona München în care efectiv nu te  poți atinge și oamenii trăiesc pe stradă deși lucrează full time, deci este homeless (n.r. - fără adăpost) cu salariu, cu loc de muncă full time, cu salariu de peste 2000 de euro.", a spus Andreea Covaci-Ernst. 

De asemenea, potrivit acesteia, „Chiria nu poate fi mărită. Dacă rămâi locului ai o șansă să ieși mai bine. Există niște condiții clare în care chiriile pot fi mărite, foarte stricte."

 

Coșul minim este de 508 euro/lună 

Se consideră că un adult necesită minim 508 euro lunar pentru a acoperi nevoile de bază. Astfel, chiar și având un salariu de 2000 de euro, ar fi imposibil de acoperit cheltuielile pentru alimente pentru o familie de patru persoane

„Poți lua ajutor social de la statul german deși ai un job full time?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica. 

„Da se face un calcul. De exemplu, în momentul de față, se consideră coșul minim 508 euro pe lună pentru un adult. Aceste cifre se schimbă tot timpul. În ultimul timp s-a dat totul peste cap. În prezent este 508 euro coșul minim pentru un adult, deci la 4 persoane nu-ți permiți alimentele dintr-un salariu de 2000 de euro, motiv pentru care primești un supliment de la stat.", a spus invitata.

 

Nemții modifică legea des

Invitata a mai susținut că, în ultimul timp, inflația a determinat schimbări repetate, iar viața a devenit extrem de dificilă în Germania.

„În ultimul timp inflația i-a forțat să facă schimbări repetate. Nimic nu mai este previzibil, viața a devenit extrem de dificilă și chiar există sondaje, la nivel european, care spun că neamțul nu e fericit, este printre cei mai nefericiți din Europa, în momentul de față, și românul este printre cei mai fericiți.

În orice caz, taxarea este mai mică pentru persoanele care doresc să realizeze ceva, să-și facă casă proprie, să-și deschidă o afacere. Nu mai vorbim de fonduri europene, nu mai vorbim de taxarea de 1% până în 60.000 de euro, peste 60.000 de euro – 3% per intrări.

Sistemul fiscal din România nu este așa de rău, în comparație cu Germania, pentru persoanele ambițioase care vor să se dezvolte. Nu ne rezumăm la milionul de persoane din România care lucrează pe salariul minim pe economie de acolo.", a spus Andreea Covaci-Ernst la emisiunea „Departe de România, de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel