Sulfina introduce cenzura la ANOFM. Vezi „actul de acuzare“ împotriva lui Dumitru Pelican

anofm-cenzura
anofm-cenzura

La câteva zile după ce Sulfina Barbu, șefa grupului de comunicare a

Click pe foto pentru a citi ”actul de acuzare” formulat de şefa Serviciului de Comunicare ANOFM împotriva lui Dumitru Pelican

DeCe News a intrat în posesia ”actului de acuzare” (click pe foto) pregătit de șefa Serviciului de Comunicare ANOFM. Așa-zisele acte de indisciplină comise de Pelican sunt, de fapt, critici la adresa Puterii. Iată ce declarații i se impută lui Dumitru Pelican:

  • În iulie 2011, într-o conferință de presă susținută la Călărași, a apreciat că ANOFM nu poate lucra performant fără 45 de oameni, iar reducerea schemei, cerută de minister, înseamnă încărcarea funcționarilor cu mult mai multă muncă, pe un salariu cu 42 la sută mai mic.
  • Nu este stabilit clar modul în care sunt plătiți funcționarii care lucrează în proiecte europene. Se acționează la limita legii, pentru a li se da 1-2 milioane de lei în plus, la niște salarii mizerabile, ceea ce nu îi motivează pentru atragerea bailor europeni.
  • În doi ani, s-au pierdut 950.000 locuri de muncă, iar noul Cod al Muncii e cunoscut doar de Emil Boc (la momentul respectiv-n.red). Parlamentul s-a transformat într-o anexă a Executivului.
  • Reorganizarea județelor va pune oamenii pe drumuri, spre capitalele mega-județelor.
  • ”Se minte dintr-o clipire, fiindcă urmează alegerile”.
  • La emisiunea ”Realitatea te privește”, din 13 iunie 2011, s-a dus fără să ceară acordul conducerii ANOFM și a criticat reorganizarea teritorială, anunțând că vor fi costuri mari cu arhivele pasive și noile programe informatice.
  • La discuția telefonică din 19 iunie, cu redactorii Realitatea TV, a ignorat nota internă transmisă tuturor agențiilor județene de către președintele instituției, prin care orice intervenție în presa scrisă sau audiovizuală se face doar cu aprobarea președintelui ANOFM. Cu această ocazie s-a discutat de miile de cazuri de directori repuși în funcție după epurările din 2009, iar Pelican și-a prezentat cazul.

Alte acuzații sunt legate de faptul că Pelican a fost prezentat de presă drept membru PC, sau vicepreședinte PC, lucru care ar încălca statutul funcționarului public. Dincolo de acest aspect, care este de competența juriștilor, vă invităm să ne spuneți ce a greșit  Pelican în afirmațiile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel