EXCLUSIV  Senator, șocat după o descoperire total neașteptată despre Nicolae Ceaușescu

Senatorul Marius Marinescu, care a vizitat de curând casa în care și-a petrecut primii 11 ani de viață Nicolae Ceaușescu, deschisă și în prezent vizitatorilor, a rămas uimit de schimbările care au intervenit în zonă de la căderea regimului comunist.  

Recent, Marius Marinescu a mers la Scornicești cu Valentin Ceaușescu și cu băiatul lui Nelu Ceaușescu, singurul frate al lui Nicoale Ceaușescu rămas în viață, unde a vizitat și casa în care a copilărit Nicolae Ceaușescu.

"Este o casă veche de chirpici, din sec. al XIX-lea, ridicată de părinții lui Andruța Ceaușescu. Este o casă cu trei camere foarte mici și cu ferestre, de asemenea, mici, ca să nu se piardă multă căldură. Un hol, cu o vatră unde se pregătea mâncarea. În dreapta, e o cameră mică, de 8-9 metri, cu pământ pe jos, cu o sobă și cu două paturi de lemn. În dreapta, o altă cameră, de 9-10 m, fără sobă, dar cu paturi. Aici stăteau 12 persoane. Interesant este că această casă a lui Ceaușescu a rămas deschisă și în prezent vizitatorilor", a povestit Marius Marinescu pentru DC News.

Totodată, senatorul consideră Nicolae Ceaușescu a fost marcat întreaga viață de traiul greu suportat în copilărie. 

"Sărăcia i-a marcat toată viața lui Ceaușescu. A plecat dintr-o familie foarte săracă. Își dădea pantofii la pingelit, își trimitea cămășile să le schimbe gulerele și manșetele, iar seara se ducea în dormitoarele copiilor și stingea lumina pentru a face economie. El a rămas țăranul ambițios, dar foarte zgârcit și cu el, și cu famila lui. Așa se poate explica de ce a construit Casa Poporului, care este cea mai mare construcție civilă din lume. Apogeul lui a fost însă când l-a plimbat Regina Elisabeta a II-a cu caleașca. Nu cred că vreodată vreun alt șef de stat al României va ajunge să mai fie plimbat cu caleașca Reginei", a mai spus Marius Marinescu.

Ceea ce l-a șocat însă pe Marius Marinescu în vizita la Scornicești a fost sărăcia lucie care caracterizează în prezent zona, altădată o emblemă pentru România.

"Scorniceștiul s-a dezvoltat odată cu promovarea în funcție a lui Ceaușescu. Era un sat mic, ctitorit la 1519, a devenit comună, iar apoi oraș în 1989. Avea o întreprindere de confecții, una de sticlărie, una în care se făceau cutii de viteze pentru Dacia, fabrica de bere Haiducul, fabrică de brânzeturi și una de mezeluri. Era o zonă dezvoltată economic. Odată cu asasinarea cuplului a fost asasinată și economia Scorniceștiului. Acum este o sărăcie lucie acolo. Localitatea arată ca după război", a relatat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel