EXCLUSIV  Senator, șocat după o descoperire total neașteptată despre Nicolae Ceaușescu

Senatorul Marius Marinescu, care a vizitat de curând casa în care și-a petrecut primii 11 ani de viață Nicolae Ceaușescu, deschisă și în prezent vizitatorilor, a rămas uimit de schimbările care au intervenit în zonă de la căderea regimului comunist.  

Recent, Marius Marinescu a mers la Scornicești cu Valentin Ceaușescu și cu băiatul lui Nelu Ceaușescu, singurul frate al lui Nicoale Ceaușescu rămas în viață, unde a vizitat și casa în care a copilărit Nicolae Ceaușescu.

"Este o casă veche de chirpici, din sec. al XIX-lea, ridicată de părinții lui Andruța Ceaușescu. Este o casă cu trei camere foarte mici și cu ferestre, de asemenea, mici, ca să nu se piardă multă căldură. Un hol, cu o vatră unde se pregătea mâncarea. În dreapta, e o cameră mică, de 8-9 metri, cu pământ pe jos, cu o sobă și cu două paturi de lemn. În dreapta, o altă cameră, de 9-10 m, fără sobă, dar cu paturi. Aici stăteau 12 persoane. Interesant este că această casă a lui Ceaușescu a rămas deschisă și în prezent vizitatorilor", a povestit Marius Marinescu pentru DC News.

Totodată, senatorul consideră Nicolae Ceaușescu a fost marcat întreaga viață de traiul greu suportat în copilărie. 

"Sărăcia i-a marcat toată viața lui Ceaușescu. A plecat dintr-o familie foarte săracă. Își dădea pantofii la pingelit, își trimitea cămășile să le schimbe gulerele și manșetele, iar seara se ducea în dormitoarele copiilor și stingea lumina pentru a face economie. El a rămas țăranul ambițios, dar foarte zgârcit și cu el, și cu famila lui. Așa se poate explica de ce a construit Casa Poporului, care este cea mai mare construcție civilă din lume. Apogeul lui a fost însă când l-a plimbat Regina Elisabeta a II-a cu caleașca. Nu cred că vreodată vreun alt șef de stat al României va ajunge să mai fie plimbat cu caleașca Reginei", a mai spus Marius Marinescu.

Ceea ce l-a șocat însă pe Marius Marinescu în vizita la Scornicești a fost sărăcia lucie care caracterizează în prezent zona, altădată o emblemă pentru România.

"Scorniceștiul s-a dezvoltat odată cu promovarea în funcție a lui Ceaușescu. Era un sat mic, ctitorit la 1519, a devenit comună, iar apoi oraș în 1989. Avea o întreprindere de confecții, una de sticlărie, una în care se făceau cutii de viteze pentru Dacia, fabrica de bere Haiducul, fabrică de brânzeturi și una de mezeluri. Era o zonă dezvoltată economic. Odată cu asasinarea cuplului a fost asasinată și economia Scorniceștiului. Acum este o sărăcie lucie acolo. Localitatea arată ca după război", a relatat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel