Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a venit cu câteva sfaturi înainte de Postul Paștelui.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a transmis vineri clerului și credincioșilor din eparhie câteva îndemnuri și mijloace de sporire duhovnicească pe parcursul Postului Mare.
„Pe 7 martie 2022 începem Postul Mare. Totdeauna a fost nevoie de rugăciune și de post, în mod special însă acum când în Ucraina e război. Îi cerem lui Dumnezeu să aducă pace pe pământ”, afirmă Mitropolitul Clujului.
Rugăciune și post;
Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur și a Sf. Vasile cel Mare – sâmbătă și duminica;
Vecernie duminica și cateheză;
Liturghia Darurilor Înaintesfințite – miercuri și vineri;
Taina Sfintei Spovedanii bine făcută;
Lectura Scripturilor;
La toate acestea adăugăm realizarea Fondului Central Misionar, făcut cu multă mărinimie de data aceasta, și ajutorarea refugiaților din calea războiului.
„Știm cuvântul Apostolului: „Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună” (II Corinteni 9,7)”, spune părintele mitropolit.
Înaltpreasfințita Sa încheie cu urarea adresată credincioșilor de a avea „un post liniștit și plin de har”.
Postul Mare începe de luni, după ce perioada 28 februarie – 6 martie 2022 a fost Săptămâna Albă, în care au fost permise produsele lactate și peștele.
Anul acesta, Paștele ortodox pică pe data de 24 aprilie. Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei. În 2022, Postul Paștelui va începe luni, 7 martie. Numit și Postul Mare, acesta nu este altceva decât o pregătire spirituală și trupească pentru Praznicul Învierii lui Iisus Hristos care va avea loc în data de 24 aprilie. Lăsatul Secului de Carne, pentru intrarea în Postul Paștelui, este în 27 februarie 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu