Filmarea şoferilor de către Poliţie este ilegală, afirmă Avocatul Poporului

gheorghe_iancu
gheorghe_iancu

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat, joi, la Alba Iulia, că filmarea şoferilor opriţi în trafic de către polițiștii  rutieri pentru diferite abateri  este ilegală şi încalcă protecţia imaginii persoanei. Acesta a declarat că   nu contestă ideea de a folosi astfel de camere de către Poliţia Rutieră, însă şoferul oprit în trafic ar trebui să-şi dea acordul pentru a fi filmat.

Avocatul Poporului a precizat că poliţistul care opreşte în trafic o persoană ar trebui nu doar să o informeze că este filmată şi înregistrată, ci să îi ceară şi acordul pentru acest lucru, precizează Mediafax.

Întrebat dacă înregistrarea convorbirilor telefonice de către departamentele de relaţii cu publicul ale unor companii de telefonie mobilă este legală, Gheorghe Iancu a răspuns că nici această practică nu este corectă deoarece acordul persoanei înregistrate ar trebui să fie "expres şi echivoc".

Avocatul Poporului a spus că operatorii de telefonie mobilă ar trebui să lase persoanei posibilitatea de a permite sau nu să fie înregistrată convorbirea pe care o poartă cu angajaţii companiei când a sunat la departamentul de relaţii clienţi.

"Este absolut clar ilegal. Este o întrebare pusă şmechereşte prin care ţi se cere acordul. Acordul persoanei trebuie să fie expres şi echivoc", a spus Iancu.

Intervenția Avocatului Poporului vine după ce, în 29 decembrie, 2011, șeful  Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că sistemele audio-video care, pe lângă depistarea abaterilor şoferilor, vor înregistra şi discuţia dintre aceştia şi poliţişti au fost montate pe zece maşini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel