Tribunalul București a redactat motivarea deciziei prin care a hotărât arestarea medicului Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, şi a fratelui acestuia, că doctorul s-a alarmat când a aflat "întâmplător" că maşina pe care o declara, în fals, furată, circulă prin Bucureşti.
[caption id="attachment_58254" align="alignleft" width="300" caption="Patronul Clinicii Medicale Doris", Alex Magherescu, pleaca de la Serviciul Furturi Auto. Foto Mediafax"][/caption] În 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu, implicat și el în acest dosar, să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Instanţa prezintă individual starea de fapt reieşită din probele aduse de procurori pentru fiecare dintre cei şapte inculpaţi.Astfel, în cazul medicului Alexandru Magherescu, Tribunalul notează că "implicarea acestuia în săvârşirea prezentelor fapte rezultă din declaraţia inculpatului Teodor Băleanu, aflată la dosar.
"Am fost martorul unei discuţii între inculpatul Cosmin David Rotundu şi Adrian Mihai Radu, din care am înţeles că un anume doctor Magherescu, prieten cu Enache, care achiziţionează în leasing un auto marca Audi A8 negru, îi rămâne acest autoturism pentru ca Enache să îi găsească un cumpărător, din discuţie eu înţelegând că după ce autoturismul era vândut, Magherescu urma să-l declare furat, pentru a putea încasa prima de asigurare de tip Casco", a declarat acesta procurorilor.
Tribunalul arată că declaraţia lui Băleanu "se coroborează" cu transcrierile de convorbiri telefonice aflate la dosar.
"Astfel, inculpatul Alexandru Magherescu observă autoturismul respectiv pe raza municipiului Bucureşti, după ce acesta fusese înstrăinat şi declarat ca furat şi îngrijorat ia legătura cu inculpatul Enache, să-i comunice această chestie, «foarte foarte importantă şi gravă», pentru ca acesta din urmă să ia măsuri pentru rezolvarea problemei", se arată în documentul citat.
"Mesajul arată clar că inculpatul erau conştient de riscurile pe care le presupune activitatea sa infracţională fiind pe bună dreptate îngrijorat că această activitate infracţională a sa şi a complicilor săi ar putea fi descoperită de către organele de Poliţie. Reaua-credinţă a inculpatului rezultă şi din aceea că, fiind audiat de către organele de Poliţie şi fiindu-i prezentate planşe foto reprezentându-i pe inculpaţii Enache, Radu şi Rotundu, a declarat că nu-i cunoaşte, aspect ce este contrazis de conţinutul convorbirilor existente la dosar din care reiese că, cel puţin cu inculpatul Enache întreţinea o relaţie de strânsă prietenie", arată Tribunalul în document și relatat de Mediafax.
Referitor la fratele medicului, Cosmin Magherescu, instanţa precizează că implicarea acestuia rezultă din mai multe convorbiri telefonice, purtate între acesta şi coinculpatul Enache.
Instanţa detaliază şi probatoriul procurorilor în cazul celor trei complici ai fraţilor Magherescu, respectiv Antonio Cristinel Enache, Cosmin David Rotundu, Adrian Mihai Radu şi Cătălin Teodor Băleanu.
Astfel, în cazul lui Enache, instanţa reţine declaraţia inculpatului Băleanu, referitoare la acesta, convorbirile telefonice "dar şi din întreg comportamentul inculpatului". "Astfel, inculpatul Enache a luat legătura cu numitul M.E. căruia i-a solicitat procurarea unor plăcuţe cu număr de înmatriculare «la negru, dacă nu se poate legal» aspect care rezultă din convorbirile purtate între cei doi".
Referitor la Rotundu, Radu şi Băleanu instanţa notează că ei cunoşteau situaţia juridică a autoturismului marca Audi 8 negru fapt dovedit de mărturia inculpatului Băleanu dar şi de transcrierile convorbirilor telefonice aflate la dosar.
Instanţa mai menţionează că deşi fraţii Magherescu s-au apărat prin prisma situaţiei lor materiale deosebite, "aceste susţineri nu sunt exacte" în sensul că din convorbirile telefonice existente la dosar "aflăm că firma inculpatului nu este în situaţia bună - a avut «milioane, iar acum este falit» -, ceea ce constituie un mobil puternic pentru săvârşirea infracţiunilor".
"Astfel, din actele aflate la dosar, rezultă că inculpatul M.M. urma să încaseze prima de asigurare Casco proporţional cu ratele achitate până la data reclamării furtului, ceea ce îi conferă acestuia un mobil, şi interes material în săvârşirea prezentelor fapte penale", conchide judecătorul de caz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu