EXCLUSIV  Clădiri de patrimoniu, distruse. Directorul Muzeului București arată cine răspunde

Istoricul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, ce înseamnă patrimoniul arhitectural, dar și care sunt factorii care duc la distrugerea lui.

Patrimoniul arhitectural este un bun național care se constutie într-o perioadă lungă de timp și are anumite caracteristici:

”O casă care rezistă în timp este o piesă de patrimoniu” a explicat istoricul, precizând că devine reprezentativă pentru un tip de civilizație. ”Trebuie să așteptăm aproximativ două generații pentru ca o locuință să devină de patrimoniu. Trebuie să treacă 70 de ani” a subliniat Majuru. 

Sunt două modalități: poate deveni o zonă protejată, un areal unde sunt multe astfel de reședințe pe amprenta unor străzi, sau unele imobile pot căpăta această valoare.” a mai precizat Majuru.

Luând ca exemplu cartierul Cotroceni, plin de vile frumoase și cu valoare, dar unde se construiesc blocuri, distrugându-se, astfel, încet, încet, moștenirea istorică, istoricul susține că ”asta nu e bine!”

Eu știu că este zonă protejată. Când vrei o modificare de genul ăsta se eliberează un PUD (Plan Urbanistic de Detaliu). Și-l asumau primăriile de sector. Între timp a trecut la Primăria generală” a precizat istoricul.

Mai multe despre ce înseamnă clădiri de patrimoniu și cum se construia de către vechii comanditari și chiar cum se construiește acum în Capitală, aflați din intersantul interviul cu istoricul Adrian Majuru:

VIDEO

Youtube video image

Citește și:

Proiectele lui Carol al II-lea pentru București, copiate de comuniști. Adrian Majuru: Și-au asumat dezvoltarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel