Antena 3 a pus bazele unui proiect național uriaș.
Duminică, 6 august, postul de televiziune va lansa proiectul Parcului Memoriei Naţionale. Se vor planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari care vor deveni un memorial viu dedicat fiecărui militar al Armatei Române care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.
"Pe aici nu se trece"
La 100 de ani distanţă de primul mare război, Antena 3 le reaminteşte telespectatorilor săi de ziua glorioasă în care trupele generalului von Mackensen erau oprite pe frontul de la Mărăşeşti sub deviza "Pe aici nu se trece". Duminică, 6 august, Antena 3 planta primul pui de stejar al viitoarei păduri care va număra exact atâţia stejari câţi soldaţi români au pierit pe fronturile primul Război Mondial.
Primul pui de stejar a fost livrat deja şi se află în drum spre viitoarea pădure care va creşte pe dealurile unde au murit soldaţii români.
"Proiectul își propune să redescopere istoria, să o aducă în prezent și, desigur, să o proiecteze spre viitor. Aici va fi un loc unde vei putea face ce vrei, dar în același timp îți vei aminti de cei 335.000 de soldați care au căzut pentru ca Marea Unire să se înfăptuiască. Numele fiecăruia dintre ei va fi pe fiecare dintre stejarii care vor străjui", a zis jurnalistul Adrian Ursu. Viitoarea pădure va număra exact atâția stejari câți soldați români au pierit pe fronturile Primului Război Mondial.
Partenerii Antena 3 în realizarea proiectului Parcului Memoriei Naţionale sunt Consiliul Judeţean Vrancea şi Romsilva.
[citeste si]
Operațiunea drapelul
Nu este prima acțiune de acest fel pe care o face Antena 3.
În 2013, Antena 3, în parteneriat cu fabricadesteaguri.eu, a înscris România în Cartea Recordurilor. Drapelul României este acum cel mai mare steag din lume, cu 349,42 de metri lungime si 226,92 de metri lăţime (79.290 metri pătraţi), record omologat de Jack Brockbank, reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS.
Pentru evenimentul Antena 3 din 27 mai 2013, a avut loc o desfăşurare impresionantă de forţe. Steagul a fost întins pe Aerodromul Clinceni, iar la expunerea lui au participat peste 200 de voluntari. Pentru prima dată în România, un studio de televiziune a fost amenajat în platforma „Dinner in the sky", aceasta fiind amplasată la o înălţime de 20 de metri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu