DCNews Lifestyle Plăcintă cu brânză dulce şi stafide, cea mai bună reţetă. Merită încercată

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide, cea mai bună reţetă. Merită încercată

Plăcintă cu brănză

Ingrediente

Un kilogram de făină

O cană de lapte

Un kilogram de brânză proaspătă de vaci

12 ouă

O cană cu zahăr

4 pliculeţe de zahăr vanilat

Un cubuleţ de drojdie

100 de grame de stafide

Citeşte şi Sărmăluţe în foi de viţă, cea mai bună reţetă. Aşa îţi ies delicioase

Mod de preparare

 

Se pune făină într-un bol, se adaugă laptele, un cubuleţ de drojdie, un praf de sare şi se frământă aluatul. Lăsaţi-l puţin să crească.

Între timp, puteţi prepara umplutura. Amestecaţi brânza proaspătă de vaci cu cele 12 ouă, cu stafidele şi cu zahărul. Adăugaţi cele patru pliculeţe de zahăr vanilat şi amestecaţi din nou. 

Întindeţi aluatul şi îl împărţiţi în două părţi egale. Puneţi umplutura pe prima foaie de plăcintă, o rulaţi şi o aşezaţi într-o tavă tapetată cu puţin ulei. Procedaţi la fel şi cu cea de-a doua parte de aluat. 

Introduceţi tava la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade. 

Citeşte şi Aşa faci cele mai bune cornuleţe de post. Reţeta pe care trebuie să o încerci

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele