Conopida se înveleşte în frunzele ei verzi, se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele. Se mai poate păstra şi dacă o învelim în ziare.
Ceapa se păstrează la loc uscat, pe funii. Se controlează din când în când în timpul iernii. Când ceapa a îngheţat, se lasă să se dezgheţe pe loc, fără a se schimba locul sau atmosferă pentru că se înmoaie şi se strică.
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum se păstrează varza proaspătă. Gospodinele adevărate trebuie să știe
Gogoși făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă. Îți vei aminti de copilărie