DCNews Lifestyle Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul bucătarilor

Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul bucătarilor

Ingrediente necesare

4 ouă
sare
piper
pătrunjel (opţional)
o linguriţă ulei

Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci

Cum faci cea mai pufoasă omletă - secretul

Separă ouăle şi bate gălbenuşurile separat de albuşuri, până ce se albesc puţin. Separat, bate albuşurile spumă până când se ţin bine de tel (6-7 minute), potrivit retetepractie.ro.

Încorporează albuşurile în gălbenuș din cât mai puţine mişcări, cu ajutorul unei spatule. Potriveşte compoziţia de sare şi piper, apoi toarn-o într-o tigaie antiaderentă uşor adâncă, unsă cu puţin ulei şi puţin încinsă.

Vezi și: Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe

Dă focul mic şi lasă omleta pufoasă să se coaguleze puţin, apoi presară pătrunjelul tocat şi aşază deasupra un capac care să ermetizeze aburul. Omleta este gata de servit după câteva minute, când s-a rumenit uniform pe partea de jos şi s-a coagulat complet.

Vezi și: De ce să nu sărezi ficatul înainte de a-l prăji. Sfatul primit de la mama

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele