Puțină lume știe că, pentru a avea clătite perfecte, este nevoie de un ingredient care nu lipsește din bucătărie: bicarbonatul de sodiu. Secretul este că le va face mult mai pufoase și mai apetisante.
Ingredientele necesare sunt:
• 100 de grame de făină albă;
• 300 de mililitri de lapte rece (sau minerală, în aceeași cantitate);
• două ouă;
• o lingură de ulei de floarea soarelui;
• o lingură de zahăr;
• o lingură de bicarbonat de sodiu;
• puțină sare și o linguriță de lămâie rasă.
Amestecă toate ingredientele, pâno obții o pastă fără cocoloașe. Unge tigaia cu puțin ulei și pune câte un polonic de pastă.
Lasă clătitele câte două sau trei minute pe fiecare parte pentru a se rumeni bine, iar apoi așază-le pe o farfurie. Poți umple clătitele cu gem (cireșe, zemură, prune, caise, vișine, coacăze), ciocolată, nucă sau cremă de vanilie cu frișcă.