Nicolae Popa, mâna dreaptă a lui Vântu, va ajunge în Bucureşti în această noapte

Nae Nicolae
Nae Nicolae

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, va ajunge joi seară în România. Popa a fost extrădat din Indonezia, unde a fost arestat în 2009.

Mâna dreaptă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Nicolae Popa a părăsit Jakarta şi este în drum spre România. La plecarea din Indonezia, Nicolae Popa a declarat că este încrezător. "Ştiu că voi câştiga cazul. Trebuie să mă duc acasă şi să dovedesc că sunt nevinovat. Nu îmi mai este de folos să stau în Indonezia, trebuie să mă duc să lupt acolo", a declarat Popa.

Acesta este adus  cu un avion privat, închiriat de la omul de afaceri Ion Ţiriac. Zborul va dura aprozimativ 20 de ore şi va face o singură escală de alimentare, la Dubai.

Avionul de tip charter la bordul căruia este adus în ţară fostul director Gelsor, Nicolae Popa, escortat de doi ofiţeri ai IGPR, este programat să aterizeze pe Aeroportul Otopeni în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.30, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor citate, avionul charter care îl aduce în ţară pe Nicolae Popa este programat să aterizeze la ora 00.30, la terminalul privat Ţiriac al Aeroportului Otopeni. De altfel, la bordul aeronavei s-ar mai afla un reprezentant al Ministerului Justiţiei, precum şi personal medical.  Costul cursei charter este suportat de statul român.

Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, pentru înşelăciune, va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde va sta separat de arestaţii preventiv.

Doi ofiţeri de la IGPR au plecat pe 19 aprilie la Jakarta, capitala Indoneziei, potrivit înţelegerii stabilite cu autorităţile indoneziene, pentru a îl prelua pe Nicolae Popa şi a îl aduce în ţară, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Fost administrator al grupului financiar Gelsor, Popa a fost învinovăţit pentru colapsul fraudulos al FNI, în 2000, când peste 100.000 de oameni şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, ca garant, a fost nevoit să le plătească despăgubiri de peste 100 de milioane de euro, scrie Jakarta Globe. Popa susţine însă că nu este vinovat, iar FNI era un fond mutual financiar şi nu o schemă de tip piramidal. FNI, susţine Popa, a intrat în colaps din cauza retragerilor masive, scrie Jakarta Globe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel