Negrescu: România a lipsit din discursul președintei CE privind Starea Uniunii

Victor Negrescu Foto: Facebook
Victor Negrescu Foto: Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția că România a lipsit din discursul președintei Comisiei Europene privind Starea Uniunii.

Europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenția președintei Comisiei Europene, în discursul său din plenul Parlamentului European, că România a lipsit din intervenția sa privind Starea Uniunii deși instabilitatea politică și slaba guvernare generează efecte negative pentru români și necesită o acțiune concretă și promptă. În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul român a solicitat investiții mai mari pe zona de educație din partea Uniunii Europene.

”Pentru a discuta despre Starea Uniunii trebuie să cunoaștem și să înțelegem cu adevărat starea cetățenilor europeni. Pandemia, adâncirea discrepanțelor, scăderea nivelului de trai, creșterea prețurilor la energie, fac ca pentru mulți cetățeni viața să fie tot mai dură.

Din păcate, instabilitatea politică și slaba guvernare, cum este cazul în România, țară pe care ați ignorat-o în discursul dumneavoastră, necesită acțiuni concrete și prompte, iar pentru asta este nevoie de o implicare mai activă din partea Uniunii Europene în domenii noi”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Autorul mai multor rapoarte importante pe zona de educație în Parlamentul European și co-președinte al Alianței Europene pentru Educație, Victor Negrescu, a solicitat președintei Comisiei Europene să prioritizeze educația în acțiunea europeană.

În acest context, educația trebuie să devină o prioritate. Toți cetățenii europeni trebuie să poată învăța în condiții decente și de calitate. Niciun copil sau tânăr nu poate fi lăsat în urmă.

”În contextul în care doriți să puneți accent pe viitorul Europei, vă solicit sprijinul, pentru a construi o Europă a educației. O Europă educată înseamnă o Europă mai puternică, capabilă să răspundă noilor provocări și să se proiecteze ca un lider mondial. De aceea vă propun să organizăm un Summit Global pentru Educație, în care să punem accent pe creșterea investițiilor în domeniu. Contez pe sprijinul dumneavoastră, în a pune educația în topul agendei europene”, a completat vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel