Ministrul francez al Muncii va fi audiat în cazul averii moștenitoarei L'Oreal

FRANCE-SARKOZY
FRANCE-SARKOZY

Consiliul de Miniștri de la Paris a decis să permită audierea de către poliţie a ministrului Muncii, Eric Woerth, în dosarul politico-fiscal vizând averea moştenitoarei grupului L'Oreal, Liliane Bettencourt. În momentul în care guvernul își anunța decizia, ministrul Muncii prezenta proiectul de lege privind reforma pensiilor, în faţa Comisiei de afaceri sociale din Adunarea Naţională, iar soţia sa, Florence Woerth, era audiată ca martor de către anchetatorii Gărzii Financiare.

Din 2000, Guvernul şi-a dat acordul de cel puţin şase ori pentru audierea unor membri ai Guvernului în cadrul unor anchete judiciare. Audierea va avea loc în contextul anchetei preliminare vizând înregistrările secrete realizate la domiciliul lui Liliane Bettencourt în perioada mai 2009-mai 2010.

Interceptările sugerează posibile fraude fiscale în administrarea averii moştenitoarei grupului L'Oreal. În plus, ar fi vorba și de un eventual conflict de interese legat de funcţia lui Florence Woerth în cadrul companiei care se ocupă de administrarea averii celei mai bogate femei din Franţa, într-un moment în care soţul său era ministru al Bugetului (2007 - martie 2010). Afacerea părea inițial un simplu conflict familial între Liliane Bettencourt şi fiica sa, Meyers-Bettencourt.  Între timp, s-a transformat într-un caz cu ramificaţii la cel mai înalt nivel, cu acuzaţii de fraudă fiscală şi finanţare ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Nicolas Sarkozy în 2007.

Săptămâna trecută, preşedintele francez a declarat că îl susţine pe Eric Woerth și a negat vehement că a primit bani de la cea mai bogată femeie din Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel