Lucian Diniţă: "Şofatul fără permis e o aberaţie. Eu n-am ştiut despre această propunere"

lucian-dinita
lucian-dinita

Potrivit proiectului de modificare a legislației rutiere s-a propus, printre altele, și emiterea unui   permis provizoriu de conducere. Față de această propunere, Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române spune că acest lucru este o aberaţie.

Legislaţia pentru obţinerea permisului de conducere şi pentru circulaţia pe drumurile publice va fi modificată, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru adoptarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020, lansată în dezbatere publică.

Guvernul va interzice dispozitivele de detectare a aparatelor radar, va permite şoferilor să conducă vehicule şi fără permis, pe anumite drumuri, la ore speciale şi cu însoţitor şi va creşte taxele pentru proprietarii mai multor maşini.

Referitor la această propunere, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a afirmat că „Şofatul fără permis este o aberaţie şi nu voi fi de acord cu ea. Eu nici măcar nu am ştiut despre această propunere care nu aduce niciun avantaj. Avem problemele noastre cu cei care conduc fără permis, nu ne mai trebuie altele. Nu a fost propunerea noastră. Printre propunerile noastre, ale Poliţiei Rutiere, se află interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar. Aceasta este o măsură care s-a luat până în 2007 şi care în străinătate este interzisă. Mai durează până când această strategie va avea o formă finală acceptată”, a declarat Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru ziarulring.ro.

Citește și:

Guvernul vrea introducerea permisiului provizoriu de conducere. Vezi care sunt condiţiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel